Παρασκευή 21.06.2024

Κρήτη: Πυροσβέστης κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης κόρης του – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

“Μεγαλύτερο θύμα είναι η κόρη μου”, υποστηρίζει

“Είμαι θύμα ενός συγκρουσιακού διαζυγίου”, επισημαίνει ο άνδρας

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος του παιδιού του, ηλικίας 8 ετών, βρίσκεται ένας πυροσβέστης από την Κρήτη, κάτι που ο ίδιος απορρίπτει. Μιλώντας στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο πυροσβέστης ανέφερε ότι έχει να δει την κόρη του εδώ και ενάμιση χρόνο λόγω δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγό του τα τελευταία επτά χρόνια, η οποία και τον κατήγγειλε πρόσφατα για ασέλγεια.

«Είμαι θύμα ενός συγκρουσιακού διαζυγίου. Μεγαλύτερο θύμα είναι η κόρη μου. Όλα ξεκίνησαν πριν 1,5-2 χρόνια, όταν πήγα να πάρω το παιδί. Απολογήθηκα για τις πράξεις που με κατηγορούν και δεν τολμώ ούτε να πω. Η εισαγγελέας τα απέρριψε όλα και μου είπε να πάω να δω το παιδί μου. Όταν πήγα να δω το παιδί, συνάντησα ένα εχθρικό περιβάλλον από την πρώην γυναίκα μου και τα πρώην πεθερικά μου. Μ’ έβριζαν μπροστά στο παιδί, το οποίο αρνούνταν να έρθει. Η Αστυνομία τα έχει καταγράψει όλα», ανέφερε ο άνδρας.

Είχα το παιδί στην Κρήτη και ύστερα από κάποιους μήνες που ήταν να το ξαναπάρω, όπως όριζε ο νόμος, με κατηγόρησε για να μην το πάρω. Εν τω μεταξύ, τον προηγούμενο καιρό πήγαινα στην Αθήνα κι έβλεπα το παιδί. Δεν έπινα καφέ για να μπορώ να πηγαίνω», υποστήριξε ακόμη.

“Δεν υπάρχουν στοιχεία”, ισχυρίζεται ο δικηγόρος του πυροσβέστη

Στην εκπομπή μίλησε κι ο συνήγορος του πυροσβέστη, Γιώργος Κανιάρης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ασέλγεια, παρά μόνο η πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου, η οποία όπως υποστήριξε έχει κενά. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. που τέθηκε σε διαθεσιμότητα για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κακοποίησης κατά πατεράδων.

“Προσπαθεί να με εξαντλήσει οικονομικά”

Στη συνέχεια, πυροσβέστης από την Κρήτη μίλησε για την ψυχολόγο που εξέτασε την κόρη του: «Η πρώτη γνωμάτευση έγινε από ιδιώτη, ενώ η δεύτερη έγινε στο σπίτι. Το παιδί φαίνεται ότι είναι έτοιμο από τη μητέρα του για να με στοχοποιήσει. Η ψυχολόγος έκανε τις ίδιες ερωτήσεις στη μικρή, παρά τις αρνητικές απαντήσεις που έπαιρνε». Σχετικά με τη διαμάχη που έχει με την πρώην σύζυγό του είπε: «Έχω 25 δικαστήρια για ενδοοικογενειακή βία. Προσπαθεί να με εξαντλήσει οικονομικά. Δεν έπιασε αυτό κι έκανε την καταγγελία για ασέλγεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:30 πμ

Για να σας απαλλάξω από την αγωνία, έτσι αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στενός πολιτικός του πρώην φίλος σε άρθρο του σε μεγάλο συριζαϊκό site. Του προσάπτει πολλά, αλλά οι μομφές δεν αφορούν μόνον το απώτερο παρελθόν, αλλά και το πολύ πρόσφατο. Τότε, που λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε, με μια ομολογουμένως άστοχη παρέμβαση του, να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον Στέφανο Κασσελάκη, που είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην ηγεσία του κόμματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχθές στη γενέθλια εκδήλωση του ιδρύματός του δεν κάλεσε μόνον τον αρχηγό των «αποστατών» Αλέξη Χαρίτση, αλλά όλους τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, επιβραβεύοντας -πάντα κατά τον αρθρογράφο- την αποστασία τους και την υπεξαίρεση των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφα τις προάλλες πως η επιχειρούμενη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από το ΠΑΣΟΚ. Προέρχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν πως πίσω από αυτόν τον φορέα κρύβονται σχεδιασμοί που αποβλέπουν σε πρώτη φάση στην περιθωριοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη και σε δεύτερη φάση στην εκπαραθύρωσή του. Δηλαδή, ό,τι δεν πέτυχε ο Α. Τσίπρας με την παρέμβασή του λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, να το πετύχει τώρα μέσα από άλλο μονοπάτι. Η επίθεση που δέχθηκε ο Α. Τσίπρας είναι ενδεικτική ενός κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του. Στην Αριστερά σχεδόν πάντα μετά από μια μεγάλη ήττα βγαίνουν τα μαχαίρια και έρχονται στην επιφάνεια αντιπαλότητες προηγούμενων ετών. Ενώ η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε όλες τις μεγάλες ήττες της με ψυχραιμία, κάτι που συνέβαλε στην ανάκαμψή της, η Αριστερά τις βίωσε τραυματικά, χωρίς να αναζητήσει τις ιδεολογικές και πολιτικές αιτίες για αυτές τις ήττες (βλ. 1977, 1993, 2019, 2023). Σήμερα, με την προοπτική δημιουργίας ενός κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμα διάσπασης. Τον Κασσελάκη πολύ δύσκολα θα τον «φάνε». Ο οποίος προφανώς αισθάνεται πανίσχυρος -έπεσε έξω μόνον τρεις μονάδες από τον εκλογικό του στόχο- και εκτός από τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Τσίπρα. Αυτά να τα βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιζητούν να απομακρύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη που πέτυχε το κόμμα του να παρουσιάσει στις ευρωεκλογές μια μικρή άνοδο, πάντως άνοδο και όχι πτώση. Τώρα, γιατί τον αποκαλεί ο πρώην φίλος του «Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ;». Σας παραθέτω τα λόγια του αρθρογράφου. «Ένας ολόκληρος λαός του είπε: εσένα θέλουμε, το κόμμα σου δε θέλουμε να το βλέπουμε, σε κάναμε κυβέρνηση με 36%, σου δίνουμε 32% στην ήττα σου, σε περιμένουμε πάλι, αλλά άλλαξέ τα όλα. Κι εκείνος δεν άλλαξε τίποτα! Ένας ακίνητος πρόεδρος επί τέσσερα χρόνια, ο Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ». Βρήκα πολύ επιτυχημένο τον χαρακτηρισμό, που μάλλον δε θα άρεσε σε όσους εξακολουθούν να ποντάρουν -για τους δικούς τους λόγους- σε ένα κουτσό άλογο. Τα γραμμάτια ξεπληρώνονται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πεταμένα λεφτά.