Κυριακή 14.04.2024

Κύμα απολύσεων στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων

Κύμα απολύσεων παρασύρει και τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων, μαζί με άλλες τεχνολογικές. Το μεγαλύτερο σε όγκο συναλλαγών ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, επαναξιολογεί εάν έχει το κατάλληλο προσωπικό σε κορυφαίους ρόλους, αλλά φαίνεται να συνεχίσει να προσλαμβάνει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα τουλάχιστον 90 μεγάλες εταιρείεςκρυπτονομισμάτων απέλυσαν σχεδόν 11.000 υπαλλήλους, ενώ ο αριθμός θα πολλαπλασιαστεί εάν προστεθούν οι απολύσεις από μικρότερες εταιρείες που συνήθως δεν απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης.

Τον γύρο των κοινωνικών δικτύων έκαναν αναφορές του αναλυτή αγορών κρυπτονομισμάτων Colin Wu, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έως και το 20% από τα συνολικά 8.000 άτομα που απασχολεί η Binance θα απολυθούν. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι απολύσεις γίνονταν ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η κίνηση έρχεται δύο μήνες αφότου η Binance δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας.

«Καθώς προετοιμαζόμαστε για το επόμενο bull run, έχει γίνει σαφές ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας σε ολόκληρο τον οργανισμό για να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε ευκίνητοι και δυναμικο. Πρόκειται για επανεκτίμηση του κατά πόσο έχουμε το κατάλληλο προσωπικό και τεχνογνωσία σε κρίσιμους ρόλους, και επομένως θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε να καλύψουμε εκατοντάδες ανοιχτές θέσεις εργασίας» είπε η εταιρεία προσπαθώντας να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις.

Η Binance παρά την ανακοίνωση των απολύσεων παρουσιάζει 300 θέσεις εργασίας στον ιστότοπό της, δείχνοντας πως πρόκειται για εκκαθάριση κυρίως όσων δεν έπιαναν τους στόχους ή επιχειρησιακά τμήματα που δεν ήταν επικερδή για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

«Η επαναξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας περιλαμβάνει και την εξέταση ορισμένων προϊόντων και επιχειρηματικών μονάδων «για να διασφαλίσουμε ότι οι πόροι μας κατανέμονται σωστά ώστε να αντικατοπτρίζουν τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των χρηστών και των ρυθμιστικών αρχών» αναφέρει η εταιρεία.

Ο Zhao ωστόσο δήλωσε στο Twitter ότι το Binance δεν έχει συγκεκριμένο ποσοστό και έχει ένα συνεχές σχέδιο επαναξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού με εβδομαδιαίες απολύσεις. «Λέμε συνεχώς αντίο σε ανθρώπους που δεν ταιριάζουν δυνατά με την εταιρεία. Πολλοί από αυτούς είναι εξαιρετικοί με υψηλές επιδόσεις, αλλά μπορεί να μην ταιριάζουν στη μοναδική μας κουλτούρα/κατάσταση» ανέφερε.

Η επαναξιολόγηση έρχεται αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι η εταιρεία είχε υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της το 2022 από 3.000 σε σχεδόν 8.000. Ο Zhao είχε αναφέρει ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων σκόπευε να αυξήσει το προσωπικό του μεταξύ 15% και 30% το 2023.

Τα σχόλια του CEO τον Ιανουάριο είχαν ακολουθήσει ανακοινώσεις από άλλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων ότι ξεκινούσαν ή συνέχιζαν απολύσεις εν μέσω δύσκολων συνθηκών της αγοράς. Το Binance, παρουσίασε πτώση του μεριδίου αγοράς τους τελευταίους μήνες. Το μειωμένο  μερίδιο αγοράς της Binance συνέπεσε με τη μείωση του συνολικού όγκου συναλλαγών στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

ΠΗΓΗ:

https://www.liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ