Τετάρτη 10.08.2022

Κυριακή 24 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής Ο “Πραγματικός Χρόνος” του Άγγελου Πάσκου

 
Την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 20:00 θα γίνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Άγγελου Πάσκου “Πραγματικός Χρόνος” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.
Ο Άγγελος Πάσκος, μετά τη δεινότητά του και τη σταθερότητά του στα δρομικά αγωνίσματα, ξεδιπλώνει πιο φανερά πια, άλλο ένα ταλέντο του και το παρουσιάζει στο κοινό της Λέσβου, σε μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο κι ένα εξομολογητήριο του εαυτού του ως προς την αγάπη του και την συμμετοχή του και στους αγώνες δρόμου, αλλά και στον ανεξάντλητο αγώνα της έκφρασης μέσω του ποιητικού και άλλο λόγου…Είναι γνωστό σε εκείνους που τον γνωρίζουν και παρακολουθούν τις διαδρομές του, ότι εκφράζεται με διαφορετικά είδη γραφής (πχ. χρονογραφήματα, διηγήματα, ποιήματα) και ότι έχει βραβευτεί σε διάφορες συμμετοχές του (όπως από το “Καλλιτεχνείο Αχαρνών”). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες της Δράμας, της Κομοτηνής και της Λέσβου. Σπούδασε γραφικές τέχνες και αγιογραφία και μεγάλοι του έρωτες είναι η ποίηση, η ζωγραφική και ο μαραθώνιος δρόμος.
Γεννημένος στη Δράμα, είναι γνωστότερος στους συντοπίτες μας για τις πολλές συμμετοχές του στους λαϊκούς αγώνες δρόμου σε όλο το νησί και εκτός αυτού, σε Παλλεσβιακούς Αγώνες αθλητών-τριών Στίβου, αλλά και στους Αυθεντικούς Μαραθώνιους της Αθήνας συμμετέχοντας στην ομάδα του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners μέχρι και τον Μαραθώνιο του Βερολίνου καθώς και σε παράλληλους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων.
Στην παρουσίαση της ποιητικής του διαδρομής συμμετέχουν:
Γιάννης Κουκέλλης (διευθυντής της εφημερίδας «Η φωνή της Λέσβου»)
Τέτα Ράλλη (Φιλόλογος)
Στρατής Μισγίρης (Συγγραφέας)
και οι
Πατήρ Κομνηνός Βράνης – Ο χρόνος στη θεολογία
Τάκης Συρέλλης (ποιητής) – Ο χρόνος στην ποίηση
Δαμιανός Πέτρου (Ιατρός Νευρολόγος) – Η μνήμη
Λάζαρος Δήμτσας (Αξιωματικός Ε.Δ) – Ο χρόνος στον Μαραθώνιο
Ποιήματα θα διαβάσουν η Μαρία Νικολάρα και η Μαρία Κέλμαλη
Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η Μυρσίνη Σκιαδέλλη
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Δυτικής Λέσβου και με χορηγό την Αγροτική Στέγη.
“Πραγματικός Χρόνος” των εκδόσεων Ποιείν
“Απέναντι σε ένα τραπεζάκι κάπνιζε μάλλον βούταγε το καλαμάκι του φραπέ στο χθες, και ίσως και στο τώρα ανάλογα με τη φορά της μιας γουλιάς.
Στο σκοινί τα μανταλάκια ενώνονται με την αμαρτία του χθες.
Τα μανταλάκια τα μόνα που γνωρίζουν το χθες, κι έτσι χαϊδεύουν και
χαϊδεύονται νόμος της συναλλαγής. Αργότερα λέει στον εαυτό της, και τρενάρει το χρόνο με ένα μετά μπερδεμένο από ίχνη καφέ”
Κείμενο – πληροφορίες: Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ