Χωρίς κατηγορία - 06/12/2024 - 7:00 πμ
Κυριάκος Πιερρακάκης: Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έρχεται για κοινό μεταπτυχιακό με ελληνικό ΑΕΙ
![](https://www.lesvospen.gr/wp-content/uploads/2024/10/pierakakis-1024x753.png)
![Κυριάκος Πιερρακάκης: Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έρχεται για κοινό μεταπτυχιακό με ελληνικό ΑΕΙ](https://i1.prth.gr/images/1168x656/jpg/files/2024-12-05/6366753.jpg)
«Στρατηγική μας είναι η εκπαίδευση να έχει διεθνή χαρακτήρα» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τον οποίο «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον» όσον αφορά την υποβολή αιτήσεων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.
Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κοινών μεταπτυχιακών από πανεπιστήμια του εξωτερικού και ελληνικά ΑΕΙ λέγοντας, μάλιστα, «μόλις χθες ενημερώθηκα ότι το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια θα καταθέσει πρόταση για μεταπτυχιακό σε ελληνικό πανεπιστημιο», ενώ επανέλαβε ότι περιμένει πάνω από 50 τέτοιες προτάσεις.
«Έχουν θεμελιωθεί πολλές καλές συνεργασίες από Ελληνες πανεπιστημιακούς στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Εμείς αξιοποιήσαμε 62 εκατ. ευρώ κατ αρχήν από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά αν διαπιστώσουμε ότι η χώρα μπορεί να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης θα κάνουμε το παν για μεγαλύτερη χρηματοδότηση» επισήμανε για το θέμα αυτό ο υπουργός Παιδείας.
«Η ενιαία φιλοσοφία είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει περιττά νοητά τείχη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» κατέληξε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πολυαναμενόμενη ταινία «Υπάρχω» έρχεται στο «Μαρούλα»
15.01.2025 - 3:02 μμ
Αναλυτικός οδηγός του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ» από το Ταμείο Ανάκαμψης
15.01.2025 - 2:47 μμ