Σάββατο 24.07.2021

Κύριε Τσίπρα …..ξεχνάτε τον Γαβρόγλου .

 

Ακούσαμε από την ολομέλεια της βουλής τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση να λέει  «Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος. Όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει», συμπληρώνοντας  ότι «Είστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα».

 

Ας εξετάσουμε λίγο την παραπάνω άποψη .

Ο Τσίπρας συγχέει αυθαίρετα  δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα τον εξορθολογισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την λειτουργία Ιδιωτικών κολεγίων στην χώρα .

Ξεκινώ με το δεύτερο και την ιδιωτική πρωτοβουλία στην εκπαίδευση , πιο συγκεκριμένα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που τόσο απεχθάνεται η αριστερά εν γενεί στη χώρα μας .

Συζητάμε  ακόμα στην Ελλάδα το 2021 αν πρέπει να υπάρχει ιδιωτική εκπαίδευση όταν σε όλο τον προηγμένο κόσμο είναι δεδομένο και δεν αποτελεί καν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οργανωμένα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θα κράταγαν χιλιάδες ελληνόπουλα που φεύγουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό , θα συνεισέφεραν στο ΑΕΠ ( έως και 5%) , θα πρόσφεραν θέσεις  εργασίας  και ο ακαδημαϊκός ανταγωνισμός με το Δημόσιο θα βοηθούσε να εξελιχθούν και τα δυο .

Ο κατήφορος  των ελληνικών πανεπιστημίων είχε φτάσει να σπουδάζουν σε Α.Ε.Ι μαθητές που δίναν λευκές κόλες , το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι προέκταση του σχολείου .

Εξάλλου δεν χρειάζεται να πάμε μακριά , επι Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σημείωσε ιστορικά και πανελλαδικά τις χαμηλότερες βάσεις του.

Μαινόμενος ωρύεται για δήθεν παθογένειες του νομοσχέδιου ο Τσίπρας  όταν το Μαθηματικό Σάμου επι των ημερών του κατρακυλούσε στις 3000 μόρια πλήττοντας την αξιοπιστία του Ιδρύματος μας .

Κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια , κάνει λόγο για  πολιτικά deals όταν εν μια νυκτί έκανε Α.Ε.Ι όλα τα Τ.Ε.Ι της χώρας και άνοιγε τμήματα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη ψηφοθηρικά .

Συνοψίζοντας ο Τσίπρας βρίσκεται σε πολιτική απόγνωση εγκλωβισμένος στις διαχρονικές ιδεοληψίες του και στην λαϊκίστικη συνθηματολογία του παρελθόντος .

Η πολιτική του ανεπάρκεια και η έλλειψη αντζέντας  καθιστά αδύνατον το να συγκρουστεί με αξιώσεις με τεχνοκράτες της κυβέρνησης οδηγούμενος έτσι σε πολιτικό αφανισμό .

Αναζητά πολιτική αντίδραση από το τρίπτυχο της επιτυχίας του 2015

Λαϊκισμός – Συνθηματολογία – Κοινωνικός διχασμός  με την μόνη διαφορά πως πια δεν πείθει ούτε τους δικούς του

 

“Ο φοιτητής”

#πισω_απο_τις_πορτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ