Πέμπτη 28.09.2023

Les echos: Οι Γάλλοι λένε «ναι» στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίστηκε την πανδημία -Την προτιμούν για διακοπές

Ακόμα ένα άρθρο, αυτή τη φορά της γαλλικής Les Echos, εγκωμιάζει τις επιδόσεις του τουρισμού στην Ελλάδα.

Στο άρθρο με τίτλο «Ελλάδα και Ισπανία, οι επιτυχίες του καλοκαιριού για τους Γάλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες», ο δημοσιογράφος Yann Duvert επισημαίνει πως φέτος το καλοκαίρι οι Γάλλοι προτίμησαν για τις διακοπές τους Ελλάδα και Ισπανία. Αξιοσημείωτο ότι ο αρθρογράφος και οι συνεντευξιαζόμενοι αποδίδουν την επιτυχία της Ελλάδας στις σωστές πολιτικές και στρατηγικές διαχείρισης κρίσεων όπως η πανδημία.

«Η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίστηκε πολύ καλά την πανδημία, καθησύχασε τους Γάλλους»

Πέραν των φυσικών της πλεονεκτημάτων, η Ελλάδα φαίνεται να αποκομίζει τα οφέλη της καλής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, σχολιάζει το ρεπορτάζ. «Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή εικόνα επειδή είναι ένας πολύ ολοκληρωμένος προορισμός από πολιτιστική, γαστρονομική, φυσική και παραθαλάσσια άποψη», λέει ο Christophe Fuss, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της TUI France.

«Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίστηκε πολύ καλά την κρίση του Covid, καθησυχάζοντας πολύ γρήγορα τους Γάλλους πελάτες. Η Ελλάδα γρήγορα φάνηκε να είναι “ασφαλής” προορισμός. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στο να γίνει και φέτος το καλοκαίρι ο αγαπημένος προορισμός των πελατών μας».

SETO: Σχεδόν 1,4 εκατ. Γάλλοι τουρίστες στην Ελλάδα φέτος

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (SETO), οι τουρίστες που επέλεξαν ένα ταξίδι «πακέτο» (πτήση, διαμονή, εκδρομές) έσπευσαν στην Ελλάδα και στην Ισπανία, οι οποίες είναι ήδη δημοφιλείς το 2021. Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου οι Γάλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες μετέφεραν σχεδόν 1,4 εκατ. άτομα σε ταξίδια, εκ των οποίων 279.000 στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, στα ελληνικά νησιά σημειώθηκε αύξηση 47% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση 84%. Ακόμη και σε σύγκριση με την προ Covid περίοδο, η τάση είναι ανοδική.

Άλμα 30% στον τουρισμό η Ελλάδα σε σχέση με το 2019

Σύμφωνα με το Travel Companies, το οποίο συλλέγει στοιχεία από τους tour operators, αλλά και από τα ταξιδιωτικά γραφεία, η Ελλάδα ως προορισμός σημείωσε άλμα 30% σε σχέση με το 2019, ενώ η Ισπανία κατέγραψε αύξηση 56%. Στην NG Travel παρατηρήθηκε, επίσης, έκρηξη στις αναχωρήσεις προς την Ισπανία (90%) και την Ελλάδα (110%).

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ