ΛΗΜΝΟΣ & ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - 04/10/2025 - 12:00 μμ
Λήμνος- 8 Οκτωβρίου : O Υφυπουργός Εθ. Αμύνας Αθ. Δαβάκης εκπρόσωπος Κυβέρνησης. Σε χώρο έκπληξη το επίσημο γεύμα.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού στις 8 Οκτωβρίου. Στο πλευρό των τοπικών αρχών και φορέων θα βρεθεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση. Παρών θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ αναμένεται να παραστούν και τα ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας.
Η παρουσία τόσο της πολιτειακής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας υπογραμμίζει τη βαρύτητα της επετείου και την ιστορική σημασία που έχει η ημέρα για τον τόπο. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό, την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
Τις τελευταίες ημέρες, το νησί έχει μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας. Οι δρόμοι και οι πλατείες θα στολιστούν με σημαίες, οι σχολικές μονάδες προετοιμάζονται για την παρέλαση, ενώ οι τοπικές αρχές συντονίζουν τις λεπτομέρειες για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
Σε χώρο έκπληξη το επίσημο γεύμα
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχει και το επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο θα παρατεθεί σε χώρο–έκπληξη: στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Χατζηγεωργίου. Ο επισκέψιμος αυτός χώρος, που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική, θεωρείται από τους πλέον αξιόλογους του νησιού και επιλέχθηκε ώστε να προσδώσει έναν ξεχωριστό τόνο φιλοξενίας .
πηγή: limnos report
ArrayΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
1.813 έλεγχοι για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους
21.04.2026 - 2:48 μμ
Το Πλατύ τιμά τον Άγιο Γεώργιο | Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού
21.04.2026 - 8:00 πμ

























