Σάββατο 25.09.2021

Λήμνος – Ακτοπλοϊκό: Αντιδρά η Ένωση Εργαζομένων του Τουρισμού | «Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων στις Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις της Λήμνου, με αφορμή τα προβλήματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους, αφού ο κλάδος τους δέχθηκε πλήγμα και δηλώνει πως θα συμμετέχει δυναμικά σε όποια μορφή κινητοποίησης αποφασιστεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Λήμνου, διαμαρτύρεται για τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης, στους κυβερνώντες και σε όσους κατέχουν τις θέσεις που τους καθιστά υπεύθυνους για την επίλυση των προβλημάτων μας. Πρέπει τώρα να αναλάβουν  τις ευθύνες τους και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν χρόνια.

Από την αρχή της τουριστικής περιόδου και μπαίνοντας για τα καλά στην καλοκαιρινή σαιζόν, ξέσπασε θύελλα προβλημάτων ιδιαίτερα σε βλάβες στα συγκεκριμένα πλοία. Πέρα από την μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών, τη δυσφήμιση που αποκτά το νησί μας από όσους ήρθαν και επέστρεψαν στον τόπο τους ταλαιπωρημένοι. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για όλο τον κόσμο που δουλεύει στον τουρισμό, για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε ξενοδοχεία και καταλύματα, για τα καταστήματά μας, για όλη την οικονομία του νησιού μας.

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου και συναφών επαγγελμάτων, μαζί με σωματεία, φορείς, συλλόγους, με όλο τον κόσμο που θέλει να αγωνιστεί με για μια αξιοπρεπή, ασφαλή, και οικονομική σύνδεση ακτοπλοϊκή και αεροπορική, θα είμαστε μπροστά σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, για να αποκτήσουμε ό, τι μας αξίζει.

Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο και ζητάμε μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αγωνιστούμε για :

  • Σύγχρονα και ασφαλή πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, εμπορεύματα και σταθερά δρομολόγια.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση του νησιού με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
  • Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ