Πέμπτη 11.08.2022

Λήμνος: Ανοίγει ο δρόμος του Ιστορικού Τουρισμού

Ο Σύλλογος “The Lemnos’ Friends of Anzac” σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία Aegean Solutions AE οργάνωσε στην Λήμνο στις 15-16/07/2022 την παρουσίαση του έργου “Anzac Digital Tourism Scenarios- Digital Routes of Historical Tourism in Lemnos”. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Ε.Π. Βόρειο Αιγαίο, και δικαιούχος της ενταγμένης πράξης είναι ο Δήμος Λήμνου.

Opening ceremony

Στην συγκεκριμένη παρουσίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, οι τοπικές αρχές καθώς και αντιπροσωπεία βουλευτών της ΠΑΔΕΕ (WHIA) απο την Αυστραλία και τον Καναδά. Η ΠΑΔΕΕ (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού) έχει ως μέλη της πρώην και νυν ομογενείς Έλληνες βουλευτές που έχουν θητεύσει σε κοινοβούλια άλλων χωρών και για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια ,έδειξε την υποστήριξη της στο έργο μας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Varos Village Boutique Hotel & Residences”.

Australians laying wreaths

 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο κοινοπολιτειακό νεκροταφείο του Πορτιανού, ενώ έγινε και επί του πεδίου επίδειξη του νέου app που δημιουργήθηκε ως απόρροια του έργου. Το Project “Anzac Digital Tourism Scenarios- Digital Routes of Historical Tourism in Lemnos”, είναι το πρώτο σχετικά με augmented reality και 3D ανάπτυξη, δρώμενο στην Ελληνική επικράτεια στον τομέα του Ιστορικού Τουρισμού.

Ennoia Pox s

Στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος, οι ομογενείς βουλευτές επισκέφτηκαν τοπόσημα του νησιού μας, ενώ διοργανώθηκε προς τιμή τους και βραδιά στην οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα καθώς και την τοπική κουλτούρα, όπως παρουσιάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσιμανδρίων, Λήμνου.

At Mitropoli

Τα μέλη του συλλόγου είναι πεπεισμένα πως τέθηκαν οι βάσεις για μια ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση της σχέσης της Λήμνου και της θέσης της στην παγκόσμια Ιστορία, κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και έτσι έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε την σχετική ιστοσελίδα του project www.lemnosanzac.gr την οποία μπορούν όλοι να επισκεφτούν για να παρακολουθήσουν την σχέση της Λήμνου με την ιστορία του Anzac στον Α Παγκόσμιο πόλεμο. Στο τέλος του Ιουλίου θα παρουσιαστεί και το Application που θα συνδέσει την ιστοσελίδα με την επί τόπου παρατήρηση των δεδομένων.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ