Τετάρτη 28.07.2021

Λήμνος – ANZAC: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία “Ψηφιακών διαδρομών Ιστορικού Τουρισμού”

Μια νέα σύμβαση στον τομέα του ιστορικού τουρισμού υπέγραψε πρόσφατα ο Δήμος Λήμνου. Η σύμβαση αφορά στην ανάθεση του έργου παροχής υπηρεσιών και προμήθειας εξοπλισμού για την υλοποίηση του υποέργου «Ψηφιακές διαδρομές Ιστορικού Τουρισμού στη Λήμνο. Anzac digital Tourism scenarios» της αντίστοιχης πράξης.

Πιο συγκεκριμένα αφορά στη δημιουργία Ιστορικών διαδρομών Πολιτιστικού και Τουριστικού περιεχομένου με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής που θα αναδείξουν το ρόλο της Λήμνου σαν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό με έμφαση στον Πολιτιστικό τουρισμό. Το προτεινόμενο έργο στοχεύει στην Ιστορία των ANZAC (Στρατιωτικό και εκστρατευτικό σώμα Αυστραλών και Νεοζηλανδών) και τη σχέση που αναπτύχθηκε με το νησί της Λήμνου πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τη διάρκεια αυτού αλλά και μετά το πέρας του.

Η σύμβαση είναι προϋπολογισμού 223.138 ευρώ. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος προσωποποιημένης ξενάγησης και καθοδήγησης επισκεπτών με χρήση τεχνολογιών αιχμής – επαυξημένης πραγματικότητας (augmented – ΑR) για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου, και αφετέρου τεχνολογιών εγγύτητας για δημιουργία εξατομικευμένων προτάσεων διαδρομών ανά επισκέπτη στη Λήμνο.

Στο πλαίσιο του έργου θα εγκατασταθούν σε 25 συνολικά σημεία στο νησί beacon σένσορες οι οποίοι θα παρέχουν ψηφιακό περιεχόμενο στους επισκέπτες.

Φορέας χρηματοδότησης της ανωτέρω πράξης είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ η πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2014-2020 και χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ