Πέμπτη 11.08.2022

Λήμνος: Χωρίς αφίξεις από τις Σκανδιναβικές χώρες για δεύτερη εβδομάδα

Χωρίς αφίξεις αλλά και αναχωρήσεις τουρισμών από τις Σκανδιναβικές χώρες παραμένει η Λήμνος, αφού ούτε σήμερα Κυριακή πραγματοποιήθηκε πτήση τσάρτερ.

Όπως έχει γίνει γνωστό η αεροπορική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τις πτήσεις τσάρτερ από τις Σκανδιναβικές Χώρες προς την Ελλάδα ανακοίνωσε πως αδυνατεί να ανταπεξέλθει στη συμφωνία της σύμβασης. Έτσι την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκε πτήση μεν, αλλά μόνο για να επιστρέψει τους τουρίστες στις χώρες τους.

Σήμερα, άγνωστο παραμένει για την ώρα αν θα πραγματοποιηθεί και πάλι κενή πτήση για να επιστρέψουν και οι τελευταίοι Σκανδιναβοί που παραμένουν στο ξενοδοχείο της Λήμνου. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι εχθές Σάββατο ήταν η μέρα που η Ρόδος θα έπρεπε να αποχαιρετήσει του Σκανδιναβούς επισκέπτες, κάτι που τελικά δεν έγινε αφού το αεροπλάνο δεν έφτασε ποτέ στο νησί των Ιπποτών.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

Θυμίζουμε ότι ο σκανδιναβικός αερομεταφοράς, που κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, προχώρησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, όταν κατέρρευσαν οι συνομιλίες με το  συνδικάτο των πιλότων, για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Την απόφαση των συνδικάτων καταδίκασε ο Anko van der Werff, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, τονίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρίας μαζί με τις θέσεις εργασίας χιλιάδων υπαλλήλων.

Ενώ, αρχικά το συνδικάτο των πιλότων συμφώνησε να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών, ωστόσο, σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες του από χθες, 10 Ιουλίου, επικαλούμενο παραβίαση της συμφωνίας.

Η SAS Pilot Group (SPG)  διέκοψε εν μέρει την απεργία της την Πέμπτη 7 Ιουλίου, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι Σκανδιναβοί επιβάτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπλοκή στη συνεχιζόμενη διαμάχη τους με την SAS, δεν θα μείνουν εγκλωβισμένοι σε μια ξένη χώρα, χωρίς τρόπο επιστροφής στην πατρίδα τους. Οι πιλότοι του συνδικάτου συμφώνησαν να εκτελούν πτήσεις τσάρτερ υπό δύο όρους: ότι οι επιβάτες θα μεταφέρονται μόνο στο ταξίδι της επιστροφής και ότι θα εκτελούνται μόνο πτήσεις προς ευάλωτους προορισμούς όπου οι άλλες επιλογές ταξιδιού είναι ελάχιστες.

Η συμφωνία αυτή επρόκειτο να ισχύσει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Ωστόσο, μετά την εκτέλεση των εν λόγω πτήσεων τσάρτερ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το συνδικάτο των πιλότων παρατήρησε ότι η SAS εκτελούσε δρομολόγια που εξυπηρετούνταν επαρκώς από άλλους αερομεταφορείς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ