Πέμπτη 11.08.2022

Λήμνος, η Αμπελόεσσα

Το καλαθάκι, τοπικό τυρί του νησιού, η ταλαντούχα «λήμνια άμπελος» του Αριστοτέλη, και το ευωδιαστό Μοσχάτο, συνθέτουν τη Λήμνο των αρωμάτων και των αυθεντικών γεύσεων.

Από την άλλη οι αμμοθίνες που θυμίζουν εξωπραγματικό τοπίο, οι χρυσαφένιες παραλίες, και οι παραδοσιακοί οικισμοί της Λήμνου με τα κάστρα, αλλά και την υπέροχη ντόπια γαστρονομία, φτιάχνουν το ιδανικό travel plan γι’ αυτούς που θέλουν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Το Λημνιό ή αλλιώς Καλαμπάκι, όπως το λένε οι ντόπιοι, προέρχεται από εδώ και είναι η απόδειξη πως το ελληνικό κρασί έχει βαθιά τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Βέβαια ταξιδεύοντας στη «Λήμνο την Αμπελόεσσα», όπως την αποκαλούσε ο  Όμηρος, βλέπεις πως το μεγαλύτερο ποσοστό φύτευσης αντιστοιχεί στο Μοσχάτο Αλεξανδρείας, τη λευκή ποικιλία που ευδοκίμησε στα λημνιώτικα εδάφη. Λίγο Ασύρτικο και Φωκιανό, σε ελάχιστο ποσοστό, νοστιμίζουν την ποικιλιακή παλέτα της Λήμνου δημιουργώντας δροσιστικά blend με τις ντόπιες ποικιλίες.

Μια βόλτα στους αμπελώνες της Λήμνου αξίζει τον κόπο, έτσι ώστε να δοκιμάσεις από τα χέρια των δημιουργών ένα ερυθρό Λήμνος-Bio του ονείρου από Λημνιό ή να κάνεις ένα σύντομο Ταξίδι στη Λήμνο με το ομώνυμο κρασί από Μοσχάτο Αλεξανδρείας.

Πηγή: athensvoice.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ