Παρασκευή 02.10.2026

Λήμνος: Το «Ρώτα τον Εγκέλαδο» έφερε πανελλαδική διάκριση στο 3ο Δημοτικό Μύρινας

Μια δημιουργική πρωτοβουλία μαθητών της Λήμνου, κατάφερε να ξεχωρίσει σε πανελλαδικό επίπεδο, φέρνοντας στο προσκήνιο τη σημασία της εκπαίδευσης μέσα από τη βιωματική εμπειρία!

Η Γ’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας απέσπασε το δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Το μάθημα… παιχνίδι», για τη δημιουργία του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Ρώτα τον Εγκέλαδο». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας, με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων προσεγγίσεων στη μαθησιακή διαδικασία.

Το παιχνίδι, που σχεδιάστηκε από τους μαθητές, συνδυάζει ερωτήσεις γνώσεων με έναν «φωτεινό παντογνώστη», μετατρέποντας τη μάθηση σε διαδραστική εμπειρία.

Η θεματολογία του εστιάζει στη σεισμική ετοιμότητα, ένα ζήτημα διαρκώς επίκαιρο για τη χώρα γενικώς και για τη Λήμνο ειδικώς, δοσμένο με τρόπο κατανοητό και ελκυστικό για τα παιδιά.

Στην Τελετή Βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρευρέθηκαν δύο μαθητές της Γ’ τάξης, εκπροσωπώντας το σχολείο τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που αποκτούν τέτοιες πρωτοβουλίες, όταν η γνώση παύει να είναι θεωρία και γίνεται εμπειρία.

πηγή: limnos fm 100
Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:00 πμ

Πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Νοεμβρίου 2026. Πότε πληρώνονται Για τους συνταξιούχους των πρώην Ταμείων Μη Μισθωτών, οι συντάξεις αναμένεται να καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται: οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ Μη Μισθωτών, όλοι οι νέοι συνταξιούχοι, μισθωτοί και μη μισθωτοί, που συνταξιοδοτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά με βάση τον Νόμο 4387/2016. Τα ποσά αναμένεται να είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ ήδη από το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, ανάλογα με την τράπεζα. ΙΚΑ, Δημόσιο και ΝΑΤ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα Η δεύτερη μεγάλη πληρωμή αφορά τους συνταξιούχους των πρώην Ταμείων Μισθωτών. Οι συντάξεις είναι προγραμματισμένο να καταβληθούν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026. Διαβάστε Επίσης Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω 28ης Οκτωβρίου – Οι ημερομηνίες Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω 28ης Οκτωβρίου – Οι ημερομηνίες Σύνταξη: Οι ηλικίες συνταξιοδότησης για πέντε ειδικές κατηγορίες με «βαρέα» Σύνταξη: Οι ηλικίες συνταξιοδότησης για πέντε ειδικές κατηγορίες με «βαρέα» Ωστόσο, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, τα χρήματα αναμένεται να εμφανιστούν νωρίτερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, από το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι από: ΙΚΑ Δημόσιο ΝΑΤ και ΚΕΑΝ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΕΤΑΤ ΤΣΕΑΠΓΣΟ ΤΣΠ-ΗΣΑΠ ΔΕΗ ΟΤΕ Στα 867,71 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη Την ίδια στιγμή, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αποτυπώνουν τις μεγάλες διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν στα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση «Ήλιος» για τον Αύγουστο, η μέση κύρια σύνταξη διαμορφώνεται στα 867,71 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική σύνταξη περιορίζεται στα 196 ευρώ και το μέσο μέρισμα στα 116 ευρώ. Ακόμη χαμηλότερα κινούνται κατά μέσο όρο οι νέες συντάξεις που απονέμει ο ΕΦΚΑ, οι οποίες βρίσκονται στα 775 ευρώ.