Δευτέρα 17.06.2024

Μ.Ε.Α.Σ Ερμής Βάρους: Κλιμάκιο ιατρών στο Βάρος 25-27 Μαΐου | Κλείστε το ραντεβού σας έγκαιρα

Με γνώμονα τους καταστατικούς σκοπούς του Συλλόγου και θέλοντας να κάνει πράξη την έννοια του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στο νησί, ο Μ.Ε.Α.Σ Ερμής Βάρους αποφάσισε την εκπόνηση του Προγράμματος ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, με σκοπό την προώθηση της προληπτικής ιατρικής, το οποίο φιλοδοξεί να καθιερώσει ως θεσμό.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Μαΐου 2024 στο Βάρος.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα εθελοντών ιατρών θα μεταβεί στη Λήμνο, ώστε να εξετάσουν δωρεάν τους κατοίκους του (κλινική εξέταση, συμβουλευτική) και να πραγματοποιήσουν ομιλίες/συζητήσεις επί ιατρικών θεμάτων, στις εγκαταστάσεις που παραχωρεί ευγενικά στον Σύλλογο, η διεύθυνση του Varos Village Hotel, ως εξής:

Η κα Αικατερίνη Σαββίδου, χειρουργός μαστού, θα πραγματοποιήσει προληπτική εξέταση και συμβουλευτική, με βάση τις εξετάσεις που οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μαζί τους. Επίσης, θα πραγματοποιήσει ομιλία/συζήτηση με θέμα “Πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε νεαρές ηλικίες”.

Η κα Φωτεινή Λαδά, ρευματολόγος, θα πραγματοποιήσει προληπτική εξέταση και συμβουλευτική, με βάση τις εξετάσεις που οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μαζί τους.

Ο κ. Χαράλαμπος Ιακωβίδης, γενικός χειρουργός με εξειδίκευση στη χειρουργική ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, και ο κ. Κωνσταντίνος Τσιμογιάννης, γενικός χειρουργός, θα πραγματοποιήσουν ομιλίες με θέμα “Καρκίνος- προσυμπτωματικός έλεγχος” και συζήτηση-ερωτήσεις για θέματα που αφορούν στο ήπαρ/χολή.

Η κα Σοφία Μαφούνη, οδοντίατρος, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε παιδιά και γονείς για την πρόληψη και την υγιεινή των δοντιών.

Ο κ. Θωμάς Λάκκος, χειρουργός ορθοπεδικός, θα πραγματοποιήσει ομιλία/συζήτηση με θέμα “Παρουσίαση ρομποτικού γόνατος” και “Μυοσκελετικά προβλήματα”.

Ο κ. Γεώργιος Γραμματικός, ηπατολόγος – γαστρεντερολόγος, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση – η σωστή ηλικία”.

Η κα Ανθή Καραπίντσιου, δερματολόγος – αφροδισιολόγος, θα πραγματοποιήσει συζήτηση με θέματα που αφορούν στην “Πρόληψη και προστασία από τον ήλιο, συχνά δερματολογικά προβλήματα” καθώς και σε “Επεμβατικές και μη επεμβατικές μεθόδους ομορφιάς”.

Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, ιδιώτες και νοσοκομειακοί, θαμπαρευρίσκονται και θα συνδράμουν το Πρόγραμμα ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα διεξαγωγής των εξετάσεων και των ομιλιών/συζητήσεων, θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Γκορλίτσα, στο τηλέφωνο 6948289867 και ώρες 09:30-12:30.

 

πηγή: limnos fm 100

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ