Τετάρτη 10.08.2022

Μαίνεται η φωτιά στα Βατερά | Κάηκαν σπίτια

UPDATE 19:30 σύμφωνα με το site https://www.stonisi.gr

Τρία μέτωπα της φωτιάς που ξεκίνησε στις 10 σήμερα το πρωί αντιμετωπίζει η πυροσβεστική υπηρεσία πέραν των αναζωπυρώσεων στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού των Βατερών. Το ένα μέτωπο κινείται προς τη Βρίσα, ένα δεύτερο προς τη Δρώτα και ένα τρίτο προς τον οικισμό Σταυρός.

UPDATE 18:45

Επικίνδυνα κινείται μέτωπο της σημερινής δασικής πυρκαγιάς προς τον οικισμό της Βρίσας. Έχουν βέβαια διανοιχτεί αντιπυρικές ζώνες αλλά είναι άγνωστο πόσο θα αντέξουν την πίεση της φωτιάς αν οι άνεμοι δυναμώσουν.

 

UPDATE 17:20 σύμφωνα με το site https://www.stonisi.gr

Σοβαρές οι ζημιές στην “ΑΡΕΝΑ”. Η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά μέσα από το μαγαζί κατακαίγοντας μεγάλα τμήματα του πριν σβήσει στη θάλασσα.

UPDATE 17:15 σύμφωνα με το site https://www.stonisi.gr

Αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά στη Βρίσα ανοίχτηκαν πριν από λίγο. Η πυρκαγιά μαίνεται μέσα στο δάσος κατακαίγοντας πεύκα. Για την αντιμετώπιση της επιχειρούν συνεχώς δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

UPDATE 17:10

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές έχουν καεί 6-7 σπίτια μέχρι στιγμής

UPDATE 16:40

Δείτε LIVE εικόνα του AELOS TV από τη φωτιά στα Βατερά

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=1477691306016220

UPDATE 16:15

H κανονιοφόρος «Κάσος» καταπλέει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή από θαλάσσης.

UPDATE 16:00

Καίγονται κι άλλα σπίτια μέσα στον οικισμό στα Βατερά.

UPDATE 15:20

Πριν από λίγο έφτασαν δύο μεγάλα πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ για να ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης.

UPDATE 15:00

Εθελοντής πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από την φωτιά.

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου τα Βατερά Λέσβου. Οι πρώτοι οικισμοί έχουν παραδοθεί στις φλόγες, καίγεται το γνωστό beach bar «Αρένα» ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε ξενοδοχεία και σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά  ξεκίνησε από τη θέση “Ρογκάδα” Αμπελικού και κινήθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς Βατερά – Πολιχνίτο  στη θέση “Καστρί” λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Επί ποδός βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα. Τα δυο πετζετέλ και το ελικόπτερο που εδρεύουν στη Μυτιλήνη και δυο καναντέρ από την Ελευσίνα.πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://aeolos.tv

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ