Κυριακή 28.11.2021

Μακρόν: Υποχρεωτική η τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 65 ετών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε απόψε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της Covid είναι ανησυχητικά και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο, όπως είπε.

Ο γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και των νοσηλειών είναι ανησυχητική και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό. «Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά».

Στο διάγγελμά του ζήτησε να επιταχυνθούν οι αναμνηστικές δόσεις εμβολίου για ηλικιωμένους και ευάλωτους πολίτες και είπε ότι η τρίτη δόση θα διατεθεί σε άτομα ηλικίας 50-64 ετών από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Μακρόν προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ