Παρασκευή 21.06.2024

Μαθητές και μαθήτριες βραβεύτηκαν σε μαθητικό διαγωνισμό για τον εθελοντισμό

Μαθητές και μαθήτριες από το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: “Ο Εθελοντισμός, ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο !!” που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου βραβεύτηκαν το Σάββατο σε εκδήλωση που έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης, η δράση ευαισθητοποίησης των παιδιών για την αξία του εθελοντισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Λέσβου, καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας ανατροφοδότησης για την δράση από την Κοινωνική Λειτουργό του Τμήματος κα. Μαρία Συμεού.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στον βασικό στόχο των δράσεων, ο οποίος ήταν να καλλιεργηθεί στους μαθητές η ιδέα και η αξία του εθελοντισμού. Ο κ. Βαλσαμίδης ευχαρίστησε την Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κα. Αικατερίνη Στρατάκη για την εξαιρετική συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις σε 31 Σχολεία της Λέσβου, καθώς και ο μαθητικός διαγωνισμός με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από τους μαθητές. Ευχαρίστησε επίσης, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ουσιαστική συνεργασία και συνεχάρη όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, τους μαθητές που διακρίθηκαν, τους εκπαιδευτικούς που τους ενεθάρρυναν, καθώς και τους γονείς που στήριξαν την προσπάθεια τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Χριστόφας, η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Αικατερίνη Στρατάκη, ο κ. Μιχάλης Πολυπαθέλλης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης κ. Νικόλαος Γιαννάκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Καλλιόπη Γόμου – Πρωτογεράκη, στελέχη της Εκπαίδευσης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Λέσβου, Διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων & Κοινωνικών Φορέων του νησιού, εθελοντές & εθελόντριες του Π.Τ. Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητές, γονείς και πλήθος συμπολιτών μας.

Στον Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ο εθελοντισμός, ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο !!» συμμετείχαν με εργασίες τους συνολικά 278 μαθητές & μαθήτριες των Σχολείων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου, ενώ οι εργασίες τους αξιολογήθηκαν από 5μελή Επιτροπή Αξιολόγησης που συγκροτήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Με βάση τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αξιολόγησης απονεμήθηκαν Βραβεία στους εξής μαθητές & μαθήτριες:

Κατηγορία: Αφίσα – Ζωγραφιά (A4)

· Πολύβιος – Μάριος Τόφαλος / 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

· Νικόλας Χατζηδημητρίου / Δημοτικό Σχολείο Παπάδου

· Ταξιαρχούλα Λουκίδη / Δημοτικό Σχολείο Χιδήρων

Κατηγορία: Αφίσα (Poster A3)

· Βουρλή Αθηνά, Ακαμάτη Ταξιαρχούλα, Αργύρα Παναγιώτα / Γυμνάσιο Αγιάσου

· Χαχαλά Βηθλεέμ / Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής

· Γραμέλης Παναγιώτης / Λύκειο Αγιάσου

Κατηγορία: Άρθρο για Εφημερίδα / Περιοδικό

· Παπαδόπουλος Ορέστης / 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

· Ιωάννα – Μαρία Κατέχου / Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής

· Κιτίνης Κωνσταντίνος / 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Κατηγορία: Διαφημιστικό Σποτ

· Σταυρούλα Λαμπρούση, Κατερίνα Φλωροπούλου, Ιωάννης Μαυρομιχάλης

/ Γυμνάσιο Παμφίλων

· Χαχαλά Βηθλεέμ / Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής

Επίσης, απονεμήθηκε έπαινος στους μαθητές & μαθήτριες της Ε4 Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, η οποίοι με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας. Ειρήνης Βαρελτζή δημιούργησαν διαφημιστικό σποτ με θέμα τον εθελοντισμό.

Τέλος, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου κα Αικατερίνη Στρατάκη εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως ένδειξη τιμής για την εξαιρετική συνεργασία.

“Μέσα από τα μάτια των παιδιών ζει η ΕΛΠΙΔΑ για έναν κόσμο καλύτερο !!”

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει στις 10 Ιουνίου 147 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής δράσης & προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

 

 

 

πηγή: aeolos tv

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:30 πμ

Για να σας απαλλάξω από την αγωνία, έτσι αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στενός πολιτικός του πρώην φίλος σε άρθρο του σε μεγάλο συριζαϊκό site. Του προσάπτει πολλά, αλλά οι μομφές δεν αφορούν μόνον το απώτερο παρελθόν, αλλά και το πολύ πρόσφατο. Τότε, που λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε, με μια ομολογουμένως άστοχη παρέμβαση του, να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον Στέφανο Κασσελάκη, που είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην ηγεσία του κόμματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχθές στη γενέθλια εκδήλωση του ιδρύματός του δεν κάλεσε μόνον τον αρχηγό των «αποστατών» Αλέξη Χαρίτση, αλλά όλους τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, επιβραβεύοντας -πάντα κατά τον αρθρογράφο- την αποστασία τους και την υπεξαίρεση των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφα τις προάλλες πως η επιχειρούμενη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από το ΠΑΣΟΚ. Προέρχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν πως πίσω από αυτόν τον φορέα κρύβονται σχεδιασμοί που αποβλέπουν σε πρώτη φάση στην περιθωριοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη και σε δεύτερη φάση στην εκπαραθύρωσή του. Δηλαδή, ό,τι δεν πέτυχε ο Α. Τσίπρας με την παρέμβασή του λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, να το πετύχει τώρα μέσα από άλλο μονοπάτι. Η επίθεση που δέχθηκε ο Α. Τσίπρας είναι ενδεικτική ενός κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του. Στην Αριστερά σχεδόν πάντα μετά από μια μεγάλη ήττα βγαίνουν τα μαχαίρια και έρχονται στην επιφάνεια αντιπαλότητες προηγούμενων ετών. Ενώ η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε όλες τις μεγάλες ήττες της με ψυχραιμία, κάτι που συνέβαλε στην ανάκαμψή της, η Αριστερά τις βίωσε τραυματικά, χωρίς να αναζητήσει τις ιδεολογικές και πολιτικές αιτίες για αυτές τις ήττες (βλ. 1977, 1993, 2019, 2023). Σήμερα, με την προοπτική δημιουργίας ενός κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμα διάσπασης. Τον Κασσελάκη πολύ δύσκολα θα τον «φάνε». Ο οποίος προφανώς αισθάνεται πανίσχυρος -έπεσε έξω μόνον τρεις μονάδες από τον εκλογικό του στόχο- και εκτός από τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Τσίπρα. Αυτά να τα βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιζητούν να απομακρύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη που πέτυχε το κόμμα του να παρουσιάσει στις ευρωεκλογές μια μικρή άνοδο, πάντως άνοδο και όχι πτώση. Τώρα, γιατί τον αποκαλεί ο πρώην φίλος του «Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ;». Σας παραθέτω τα λόγια του αρθρογράφου. «Ένας ολόκληρος λαός του είπε: εσένα θέλουμε, το κόμμα σου δε θέλουμε να το βλέπουμε, σε κάναμε κυβέρνηση με 36%, σου δίνουμε 32% στην ήττα σου, σε περιμένουμε πάλι, αλλά άλλαξέ τα όλα. Κι εκείνος δεν άλλαξε τίποτα! Ένας ακίνητος πρόεδρος επί τέσσερα χρόνια, ο Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ». Βρήκα πολύ επιτυχημένο τον χαρακτηρισμό, που μάλλον δε θα άρεσε σε όσους εξακολουθούν να ποντάρουν -για τους δικούς τους λόγους- σε ένα κουτσό άλογο. Τα γραμμάτια ξεπληρώνονται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πεταμένα λεφτά.