Τρίτη 26.10.2021

ΜΑΖΙ πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.
Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη.

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λήμνου ( Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο) υπό την αιγίδα του ΚΕΠ Υγείας, έχοντας ως γνώμονα το καλό των πολιτών  σε συνεργασία με την Κοινότητα Μύρινας και τον Τοπικό Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου, θα  διοργανώσουν κοινές δράσεις ώστε να αναδειχθεί πώς η ελπίδα για έναν κόσμο χωρίς καρκίνου του μαστού είναι πάντα ζωντανή, παρά τις νέες συνθήκες που επικρατούν πλέον στην καθημερινότητά μας.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

 

  • Για όλο τον Οκτώβριο η αγορά της Μύρινας “ντύνεται” στα ρόζ συμμετέχοντας και μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Τα καταστήματα θα φέρουν το ειδικό σήμα της πρόληψης μεταφέροντας το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

 

  • Όλοι μαζί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 από τις 10:00 π.μ. έως και τις 13:00 μ.μ. ομορφαίνουμε το Δημαρχείο Μύρινας φυτεύοντας στο χώρο του φυτά με ρόζ χρώμα. Επίσης θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 

Λουλούδια μπορούν να προσφέρουν μεμονωμένοι πολίτες, σύλλογοι, φορείς που προσκαλούνται να συμβάλλουν στην προσπάθεια στέλνοντας ή φέρνοντας οι ίδιοι τη δική τους γλάστρα. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να στείλουν με ένα φυτό το δικό τους μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2254029111, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

 

  • Τέλος στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων οι δημότες μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν εγγραφή στο παρακάτω σύνδεσμο https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register και να δημιουργήσουν το προφίλ υγείας τους. Μέσα από το προφίλ θα υπάρχει έγκαιρη και προσωποποιημένη ενημέρωση για δράσεις και προγράμματα εξετάσεων που πρέπει να κάνουν για να μένουν υγιείς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08:00 έως και 13:00 στο τηλέφωνο 2254029111, Υπεύθυνη: Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός

 

Ελάτε να διαδώσουμε μαζί  τα σημαντικά μηνύματα για την πρόληψη, τη θεραπεία, την αλληλοβοήθεια.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ