Κυριακή 19.05.2024

Με 800 εθελοντές ο Δήμος Δυτικής Λέσβου συμμετέχει στην πανελλήνια δράση  «Let’s do it Greece»

Με 800 και πλέον εθελοντές, που αποτελούν μία από τις πολυπληθέστερες οργανωμένες συμμετοχές Δήμων της χώρας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι πανέτοιμος για τη δυναμική παρουσία του στην πανελλήνια δράση  «Let’s do it Greece», που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου.

Σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, οι συντελεστές της οργάνωσης της συμμετοχής του Δήμου στο «Let’s do it Greece», πραγματοποίησαν προπαρασκευαστική συνάντηση πριν τη δράση της Κυριακής, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Εθελοντισμού Αλέξανδρος Ροδίτης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Πρασίνου Αφροδίτη Βατή, Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας Ανδρέας Αξής, η εκπρόσωπος της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Γιαννή-Κοκκινέλλη Ασανούλας, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Τακτικός, ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τιτιρέκης και πολλοί Πρόεδροι κοινοτήτων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που θα συμμετέχουν στη δράση. Οι συντελεστές στη διάρκεια της συνάντησης, μοίρασαν ενόψει της δράσης μπλουζάκια με τα διακριτικά του «Let’s do it» και υλικά  χρήσιμα για  την ημέρα της  εθελοντικής δράσης  καθαρισμού των χωριών μας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Δήμος σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, συμμετέχει για πρώτη φορά στην πανελλήνια δράση «Let’s do it Greece» και μαζί με τις τοπικές κοινότητες, τους φορείς, τους συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες και τα σχολεία της Δυτικής Λέσβου, οργάνωσαν δράση με 800 και πλέον εθελοντές για να καθαρίσουν την Κυριακή 14 Απριλίου αλσύλλια, δασικές περιοχές, παραλίες, λιμάνια ή όπου θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη καθαρισμού και καλλωπισμού της περιοχής τους.

Ενδεικτικά οι συμμετέχουσες τοπικές κοινότητες, συμμετέχοντες σύλλογοι και φορείς και τα πεδία δράσης τους.

Α/Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΡΙΣΒΗ ΔΑΦΙΑ
2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
3 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΛΥΚΕΣ
4 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΡΑΣ ΑΛΣΟΣ
5 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ Είσοδος του χωριού, Το Δημοτικό Σχολείο, τις πλατείες, το γήπεδο και το αλσύλιο που βρίσκεται πάνω από το γήπεδο, το παλιό Δημοτικό Σχολείο και γειτονιές. 
6 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΑΤΕΡΩΝ 
7 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΦΕΙΟΥ Κήπος του πρώην Μονοθέσιου δημοτικού σχολείου και οι γύρω δρόμοι, εντός του χωριού Βαφειός.
8 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΔΡΑΣΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΒΥΘΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
10 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΕΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ
11 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΛΛΟΝΗΣ  Δασική περιοχή Κουρού Τσεσμέ , ξεκινώντας απ’ την αρχή του δάσους, καθαρίζοντας τον δρόμο από σκουπίδια κ.λ.π.
12 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΗΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΗΣ/ΚΛΕΙΟΥΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΕΝΙ ΛΙΜΑΝΙ
13 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΜΙΟΥ ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
14 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΦΙΩΝΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΩΡΙΟΥ, 2 ΑΛΣΥΛΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΗ “ΜΝΗΜΟΡΙΑ”
15 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ  ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
16 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΘΥΜΝΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ-5ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΜΗΘΥΜΝΑΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗΘΥΜΝΑΣ ΛΙΜΑΝΙ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΗΘΥΜΝΑΣ, ΑΛΣΥΛΛΙΟ, ΚΑΣΤΡΟ, ΠΑΡΚΙΝΓΚ
17 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ /ΑΛΣΥΛΛΙΟ
18 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΟΠΗΣ  ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
19 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΡΑΣ, ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ,ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΥΛΑΚΙ, ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ
20 ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΛΑΠΑΔΟΣ
21 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΥΦΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΚΑΛΑΣ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ 
22 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ  ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
23 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ  ΑΛΣΥΛΛΙΟ
24 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΥΤΑΡΟΥ ΑΛΣΥΛΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
25 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΥΨΗΣ ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΣΤΥΨΗΣ, ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΥΨΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
26 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΥΔΗΡΩΝ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΣΤΟ ΒΑΘΥΛΙΜΝΟ
27 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΣΚΑΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
28 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ  ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τη δράση

Η μεγάλη επιστροφή του Let’s do it Greece, είναι γεγονός! Η εθελοντική δράση που από το 2012 αγκαλιάστηκε σε όλη την Ελλάδα, από μια παρέα νέων παιδιών, επιστρέφει δυναμικά με μια νέα αποστολή. Να ενώσει ξανά, μέσα σε μία ημέρα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των δασών της χώρας μας, απομακρύνοντας όσο μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών και δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ