Πέμπτη 20.01.2022

Με «Click away» η Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

top

Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη Μυτιλήνης ενημερώνει το κοινό ότι λειτουργεί με click away από τις αρχές Νοεμβρίου, με την έναρξη της δεύτερης καραντίνας.

«Βάσει νόμου οι δημόσιες υπηρεσίες εξυπηρετούν μόνο επείγουσες περιπτώσεις, γνωρίζοντας όμως ότι τα βιβλία για πολλούς συμπολίτες μας αποτελούν τη μοναδική συντροφιά και διέξοδο στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η βιβλιοθήκη μας δεν έκλεισε ούτε μια μέρα για το κοινό, λειτουργώντας μόνο με ραντεβού και παραλαβή των βιβλίων σε εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης», τονίζει σχετική ανακοίνωση.

Ο δανεισμός βιβλίων γίνεται με τον εξής τρόπο:

Επιλέγουν οι αναγνώστες τα βιβλία τους από τον κατάλογο της βιβλιοθήκης στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://cplm.openabekt.gr/el, είτε παίρνουν τηλέφωνο στο 2251040134, είτε αποστέλλουν email στο publibmyt@aegean.gr και κλείνουν ραντεβού για να έρθουν να τα παραλάβουν.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της βιβλιοθήκης. Προσοχή ο δανεισμός γίνεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ραντεβού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το προσωπικό της βιβλιοθήκης λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον covid -19.

-Τα βιβλία μένουν για τρεις μέρες καραντίνα μέσα σε κούτες και μετά μπαίνουν και πάλι στα ράφια

-Το προσωπικό φοράει μάσκες και απολυμαίνει τα χέρια μετά από κάθε συναλλαγή με το κοινό

-Όποιος έρχεται φοράει υποχρεωτικά μάσκα και αν δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα δεν εξυπηρετείται

–Η συναλλαγή με το κοινό γίνεται στην πόρτα η οποία παραμένει κλειστή και ανοίγει μόνο για να εξυπηρετηθεί ο χρήστης που έχει ραντεβού

-Μέσα στη βιβλιοθήκη δεν μπαίνει κανείς και ο καθένας πιάνει μόνο τα βιβλία που έχει δανειστεί.

Πηγή Τα Νέα της Λέσβου

Πηγή φωτογραφίας: www.lesvospost.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ