Τρίτη 27.07.2021

Με ελάχιστες υποδομές ο στίβος και το βόλεϊ κάνουν περήφανη τη Λέσβο.

Με χαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο athlitikometopo.gr δημοσιεύουμε δελτία τύπου του ΣΕΓΑΣ με παιδιά από τη Λέσβο,τη Λήμνο αλλά και τα άλλα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να φέρνουν διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή πρωταθλήματα.

Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα περήφανους στο βόλεϊ μας έκανε το παιδικό τμήμα της Άθλησης με την 1η θέση σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Και όλα αυτά σε μια Λέσβο χωρίς ιδιαίτερες υποδομές. Σε ένα νησί 100.000 κατοίκων όλο το βάρος πέφτει στα ταρτάν του Δημοτικού σταδίου της Μυτιλήνης και της Καλλονής που θέλουν επιδιορθώσεις.

Ακούμε συνεχώς ότι θα γίνουν ή αλλαγές τους ενώ τον προηγούμενο καιρό ακούσαμε σενάρια τοποθέτησης ταρτάν σε Μόλυβο και Πολιχνίτο.

Επιτέλους να παρθούν αποφάσεις άμεσες και τα έργα να γίνουν ώστε αυτά τα παιδιά που διαφημίζουν τη Λέσβο να έχουν τις εγκαταστάσεις που τους αρμόζει.

Για το βόλεϊ δεν χρειάζεται να πούμε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο. Στο μοναδικό επίσημο κλειστό του νησιού τουλάχιστον αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες. Με την υπόθεση του παλαιού κολυμβητηρίου περιμένουμε ενώ συνεχώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κλειστό στην Καλλονή και στην Παναγιούδα. Επίσης παλιά είχαμε ακούσει και για κάτι φουσκωτές οροφές. Αντε να έρθουν και αυτές.

Τα αθλήματα Σάλας υποφέρουν με τις ομάδες και τους αθλητές να προπονούνται σε γήπεδα σχολίων που τουλάχιστον τελευταία υπάρχει ένα ενδιαφέρον να αναβαθμιστούν και αυτά,σε παραλίες ή κλειστούς χώρους κυρίως σχολίων.

Δεν γίνεται το μεγαλύτερο νησί του Βορείου Αιγαίου,το τρίτο της χώρας να μην μπορεί να στεγάσει τα παιδιά του,την ώρα που η Χίος και η Σάμος έχουν τα κλειστά και τα κολυμβητήρια τους αλλά και η Λήμνος που χάρη στο μεράκι της οικογένειας Μπούμπουρα έχει το στολίδι της Μύρινας το “Νίκος Σαμαράς”.

Το συγκεκριμένο άρθρο ανέβηκε καθαρά για την αφύπνιση μας,για δύο αθλήματα που μας κάνουν υπερήφανους και χρειάζονται άμεσα υποδομές. Περιμένουμε σύντομα πράξεις!!!

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://athlitikometopo.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ