ΛΗΜΝΟΣ & ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - 19/05/2026 - 3:14 μμ
Με πρόσχημα χειρουργείο κόρης απέσπασαν 26.000 ευρώ από ηλικιωμένη
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στη Λήμνο
Ταυτοποιήθηκε 25χρονος ημεδαπός για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή
Συνεργοί του, με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και απαίτησαν μεγάλο χρηματικό ποσό
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας Λήμνου, υπόθεση απάτης, που έλαβε χώρα προχθές (17-05-2026), σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής – κατοίκου Λήμνου.
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός (25χρονος) για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άγνωστοι δράστες (άνδρας και γυναίκα) επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την παθούσα, προσποιούμενοι κατά περίπτωση ιατρό και συγγενικό της πρόσωπο (κόρη της) και με πρόσχημα την άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης της τελευταίας (κόρης), κατάφεραν να πείσουν την ηλικιωμένη να παραδώσει σε άνδρα, ο οποίος μετέβη στην οικία της σε σύντομο χρονικό διάστημα, το χρηματικό ποσό των -26.000- ευρώ, σε σακούλα.
Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, η παθούσα παρέδωσε το παραπάνω χρηματικό ποσό στον ταυτοποιηθέντα δράστη, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον -2- ακόμη άτομα.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας Λήμνου.
Array

























