Παρασκευή 09.06.2023

Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Νομό Λέσβου, μπροστά στη συγκέντρωση της 27ης Απρίλη με το ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης της Λέσβου και των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ, ενόψει των εκλογών της 21ης Μάη, με εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, εργατικές – λαϊκές γειτονιές και χωριά του νησιού.

Συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή το Σάββατο 22/4.

Σε συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή μίλησε η Μαρία Κομνηνάκα, σηματοδοτώντας και με αυτό τον τρόπο την ένταση των παρεμβάσεων του ΚΚΕ, με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σταύρος Μαντατής, αγρότης, υποψήφιος βουλευτής Ν. Λέσβου με το ΚΚΕ. Ανάμεσα στα άλλα η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε: « Είμαστε εδώ και έτοιμοι, να εμποδίσουμε κάθε αντιλαϊκό σχέδιο μαζί με το λαό  της χώρας, το  λαό της Λέσβου. Αυτό πράξαμε ενάντια στο αίσχος των hot- spot, αλλά και ενάντια στο αίσχος της Βάστριας, ενάντια στα σχέδια για τη μετατροπή του νησιού σε αποθήκη ψυχών της Ε.Ε. Είμαστε εδώ, για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων, για να εφαρμοστούν τα δίκαια αιτήματά τους, και αυτό πράξαμε με τις προτάσεις μας μέσα στη βουλή, και με τη δράση μας στο κίνημα. Είμαστε εδώ για να αποκαλύψουμε ότι είμαστε ενάντια σε έργα, που δε λύνουν προβλήματα άρδευσης του κάμπου, θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον κόλπο της Καλλονής, και ο σχεδιασμός για υδροδότηση θα επιβαρύνει με τεράστιο κόστος τους πολίτες, όπως ο τρόπος που μεθοδεύεται το φράγμα Τσικνιά. Είμαστε εδώ, περήφανοι που κάνουμε πράξη το σύνθημα μόνο ο λαός, σώζει το λαό, με το ΚΚΕ μπροστά».

Περιοδείες σε Χώρους Δημοσίου.

Το Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο, την Δ/νση Δασών, τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την Εφορία επισκέφθηκε τη Δευτέρα 24/4 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια Μαρία Κομνηνάκα καθώς και την υποψήφια βουλευτή Νίκη Τσιριγώτη.

Ως κύριο πρόβλημα σε όλες τις υπηρεσίες οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, τη μη κάλυψη των κενών με μόνιμες προσλήψεις, κενά τα οποία δημιουργούνται από τις αποχωρήσεις τους λόγω συνταξιοδοτήσεων ή μεταθέσεων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Οι υποψήφιες κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που σταθερά και με συνέπεια παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα συνεχιστεί με όποια κυβέρνηση προκύψει από αυτές τις εκλογές, είτε με κορμό την ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο αδύνατη είναι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι και ο λαός για να διαμορφώσει θετικές εξελίξεις προς όφελός του.

 

Περιοδεία στο Συνοικισμό.

Στην περιοχή του Συνοικισμού έκανε περιοδεία κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή στο Νομό Λέσβου Νίκη Τσιριγώτη.

Με το κάλεσμα ανά χείρας, τα μέλη του ΚΚΕ κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/4/23 με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 8μμ στην Πλατεία Σαπφούς και συνομίλησαν μαζί του για τα προβλήματα που έχουν φέρει τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες.

Μιλώντας με κατοίκους της περιοχής, η Νίκη Τσιριγώτη επισήμανε πως: «το πραγματικό δίλημμα για τον λαό  είναι αν θα είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός και αδύναμα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και όχι το ποια κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Έχει μεγάλη σημασία να πάει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται και στο Νομό Λέσβου, να βγει κομμουνιστής βουλευτής από τη Λέσβο, να δυναμώσει η ελπίδα, η αισιοδοξία μέσα στις εργατικές γειτονιές, στα χωριά και την πόλη, τονίζοντας πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο».   Στη συνομιλία με τους κατοίκους ξεχώρισαν τα προβλήματα της ακρίβειας, οι καθηλωμένοι μισθοί, η υποστελέχωση των δομών υγείας. Ξεχώρισε η αποδοχή των προτάσεων και των δράσεων του ΚΚΕ μέσα και έξω από το κίνημα, στα δημοτικά συμβούλια, στους φορείς του κινήματος καθώς και η ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ εκλογικά, ‘’για να υπερασπιστούμε ακόμη πιο δυνατά τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, με επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή’’.

Περιοδεία στην Άγρα.

  Στην Άγρα περιόδευσε ο Σταύρος Μαντατής, τη Δευτέρα 24/4. Πραγματοποιήθηκε θερμή συζήτηση, με κατοίκους, εργαζόμενους και αγρότες. Ο Σταύρος Μαντατής τόνισε: « Μόνο το ΚΚΕ στήριξε τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κινήματος στο νησί. Για να έχουμε κατώτερες εγγυημένες τιμές. Για να στηριχτούμε από το κράτος, λόγω της ακρίβειας, όπως αυτή εκφράζεται στις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια. Για να έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο. Για να υπάρχουν πραγματικές αποζημιώσεις από τις καταστροφές, τόσο για τους αγροτοκτηνοτρόφους όσο και για τους αλιείς. Την ίδια στιγμή, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, επέλεγαν να επιδοτούν τους εφοπλιστές, τους μεγαλοβιομήχανους, τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, ενώ η ύπαιθρος στενάζει και μαραζώνει.»

Περιοδεία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

     Περιοδεία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 24 Απρίλη, ο Γιάννης Ζαφειρίου υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με το ΚΚΕ, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους για τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μάη, καλώντας τους να ψηφίσουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, «που είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει την διαφορά υπέρ του λαού, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση, όποιο σχήμα και αν αυτή έχει».

Αναδείχτηκαν τα κοινά αντιλαϊκά προγράμματα που έχουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και το πόσο «μεγάλοι σύμμαχοι» αποδεικνύονται τα λεγόμενα «μικρά κόμματα» που εξαφανίζονται με το που εμφανίζονται, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες τους όποτε χρειάστηκε.

Τέλος, καλέστηκαν οι εργαζόμενοι  στην μεγάλη συγκέντρωση της Πέμπτης 27 Απρίλη, στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, για να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος, από το ίδιο το κόμμα και όχι από ‘’καλοθελητές’’  των άλλων κομμάτων.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ