Δευτέρα 05.06.2023

«Μένει ή φεύγει» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκη – Λήμνος; | Νυν και τέως δήμαρχος μιλούν στον Fm100

Διχασμένη φαίνεται πως είναι η κοινωνία στο νησί της Σαμοθράκη, σχετικά με το αν πρέπει να παραμείνει ή όχι η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τους με τη Λήμνο.

Στην πρωινή εκπομπή του FM100 «Έχουμε Θέμα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Νκόλαος Γαλατούμος, ο οποίος υποστήριξε ότι η σύνδεση του νησιού του με αυτό της Λήμνου, αποδείχθηκε τελικά ζημιογόνο, αφού οι Εβρίτες και οι Θρακιώτες με μόλις 1€ παραπάνω στο εισιτήριο επιλέγουν να κάνουν διακοπές στο νησί του Ηφαίστου. Έτσι ζητά άμεσα τη σύνδεση της Σαμοθράκης με την Καβάλα χωρίς να αποκλείει και μια παράλληλη σύνδεση με τη Λήμνο.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο κ. Γαλατούμος.

Στη ίδια εκπομπή και για το ίδιο θέμα φιλοξενήθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιο Βίτσας , ο οποίος με τα λεγόμενα του προσπάθησε να αποδομήσει τους ισχυρισμούς του νυν Δημάρχου, αφού όπως ανέφερε, το θέμα της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δυο νησιών ήταν απλά μια πρόταση του κ. Γαλατούμου, χωρίς όμως να έχει έρθει προς συζήτηση ή ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υποστήριξε ότι η κοινωνία της Σαμοθράκης επιθυμεί την διατήρηση της γραμμής Σαμοθράκη – Λήμνος, και άφησε αιχμές για τον τρόπο που χάθηκε η επιδότηση στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη με αποτέλεσμα το εισιτήριο να έχει μόλις 1€ διαφορά.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο κ. Βίτσας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ