Κυριακή 19.05.2024

Μετατρέπουν τις Εκκλησίες σε οχυρά των Ταλιμπάν

Πολιτικοί αγύρτες και υποκριτές, στο όνομα του Ιησού απειλούν με βία την Εβδομάδα των Παθών. Στο όνομα Εκείνου που σύμφωνα με όσα δήθεν οι ίδιοι πρεσβεύουν θυσιάστηκε στον Σταυρό για τη σωτηρία και των διωκτών του. Μετατρέπουν τον Θεό του ελέους της Ορθοδοξίας σε εκδικητή Θεό. Κηρύσσουν ιερό πόλεμο και πουλάνε φθηνό λαϊκισμό. Απειλούν τη Δημοκρατία. Ανάλογα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από το εκλογικό σώμα.

Είναι ιεροκήρυκες της βίας. Βουλευτής της Νίκης που ζήλεψε τη δόξα του Κασιδιάρη δικαιολόγησε πλήρως «πιστή» που χαστούκισε βουλευτή της ΝΔ μέσα σε ναό. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι πιστοί Χριστιανοί έχουν αρχίσει να μοιράζουν σφαλιάρες στις εκκλησίες». Για να συνεχίσει απτόητος: «Καταδικάζουμε τη βία, αλλά ποιος την προκαλεί τη βία».

Στηρίζονται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς και εκδηλώνουν ένα απίστευτο θράσος. Διότι και σε εμάς ο κύριος αυτός προκαλεί πρωτόγονα αισθήματα. Αλλά δεν θα πάμε να τον χαστουκίσουμε! Είναι η βασική μας διαφορά! Εμείς οι δήθεν ανάλγητοι οπαδοί της Ελεύθερης Αγοράς πιστεύουμε ότι ακόμη και οι οπαδοί των άκρων έχουν το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους.

Από την άλλη, η Δημοκρατία έχει ή πρέπει να έχει μηχανισμούς, οι οποίοι εξασφαλίζουν την ελευθερία και τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Δεν μπορεί, δηλαδή, κάποιος να παρακινεί άλλους σε βία και να απειλεί τα δικά μας δικαιώματα. Όταν, λοιπόν, μπορούν κάποιοι να κλείνουν το μάτι σε «πιστούς» και να τους καλούν εμμέσως πλην σαφώς να ξεκινήσουν τις … σφαλιάρες, έχουμε πρόβλημα. Όχι, γιατί δεν μπορούμε να τις ανταποδώσουμε, αλλά διότι οι απαράδεκτοι αυτοί τύποι παραμένουν ατιμώρητοι.

Να το πούμε πολύ απλά, μήπως και γίνει κατανοητό: Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλη φορά την εποχή της πλατείας. Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τη Δημοκρατία. Δεν μπορεί να σηκώνει το χέρι του και να μοιράζει σφαλιάρες ή ακόμη και σφαίρες όποιος νομίζει ότι έχει το «ηθικό πλεονέκτημα».

Δεν θα γίνουμε σαν αυτούς. Αλλά και δεν θα μείνουμε άπραγοι. Δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες αυτές οι προκλήσεις. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να προκαλούν ανενόχλητοι αυτοί οι κύριοι και να απειλούν την σωματική ακεραιότητα συμπολιτών τους. Το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι. Επειδή πιστεύουν ότι κάποιοι στον κρατικό μηχανισμό δεν θα κάνουν την δουλειά τους. Δεν αμφιβάλλουμε ότι υπάρχουν «πιστοί» και στον κρατικό μηχανισμό. Αλλά ας μην στηρίζονται σε αυτό. Ο Νόμος είναι πιο ισχυρός. Και η κοινωνία ακόμη πιο ισχυρή, όταν αποφασίζει να κινητοποιηθεί για να εφαρμοστεί ο Νόμος.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr 

πηγή: liberal

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ