Παρασκευή 01.07.2022

Μια Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας: Η νέα προσθήκη στον κόσμο της συμπεριληπτικότητας

Στα 63 της χρόνια πια, η Barbie αποφασίζει να φορέσει ακουστικά βαρηκοΐας. Όχι λόγω ηλικίας, όμως, αλλά ως μια ακόμη προσθήκη στην προσπάθεια της κατασκευάστριας εταιρείας να διευρύνει το φάσμα των πραγματικών ανθρώπων τους οποίους απεικονίζει η διάσημη κούκλα.

Στη νέα σειρά «Fashionista» υπάρχει και ένας Κεν με λεύκη, μια πολύ συνηθισμένη δερματοπάθεια. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να δουν στις κούκλες μας τους εαυτούς τους», είπε η Λίσα ΜακΝέιτ, υπεύθυνη για τις κούκλες Barbie της εταιρείας Mattel.

Για να δημιουργήσει τη Barbie με ακουστικά, η εταιρεία ζήτησε τη βοήθεια μιας κορυφαίας ωτορινολαρυγγολόγου, της Τζεν Ρίτσαρντσον. Η Ρίτσαρντσον λέει ότι η εικόνα της κούκλας με το ροζ -ασορτί με τα ρούχα της- ακουστικό, θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

«Είμαι ενθουσιασμένοι που οι νεαροί ασθενείς μου θα μπορούν να παίζουν με μια κούκλα που είναι σαν αυτούς», εξήγησε.

 

Η νέα σειρά «Fashionista 2022» @Mattel

Αλλαγές έχουν γίνει και στο στερεοτυπικό σώμα της κούκλας. Η νέα σειρά περιλαμβάνει γυναικείες φιγούρες με λιγότερο αδύνατα σώματα, ή μικρότερα στήθη και αντρικές φιγούρες λιγότερο γυμνασμένες. Στόχος να εκπροσωπηθούν όλοι οι σωματότυποι.

Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί Barbie σε καροτσάκι, αλλά και με προσθετικά μέλη. Το 2020 η εταιρεία δημιούργησε μια μαύρη κούκλα με λεύκη, η οποία ήταν κορυφαία στις πωλήσεις της για τη συγκεκριμένη χρονιά.

Το 2021, στις πρώτες πέντε σε πωλήσεις κούκλες ήταν μια επίσης μαύρη με άφρο μαλλιά.

Ο κόσμος αλλάζει και η Barbie μαζί του; Όχι. Απλώς η Barbie βλέπει, επιτέλους, τον πραγματικό κόσμο, όπως ήταν πάντα.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

https://www.cnn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ