Σάββατο 22.06.2024

Μια μαγική μουσική βραδιά στον Αγ. Ευστράτιο από τη Δημοτική Χορωδία Λήμνου και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής

Συναυλία – αφιέρωμα στον τραγουδοποιό και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Μητσάκη πραγματοποίησαν στον Άγιο Ευστράτιο η Δημοτική Χορωδία Λήμνου και η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μαυράκη το Σάββατο 8 Ιουνίου.
Σε μια μαγική μουσική βραδιά μπροστά στο Δημαρχείο του Αγίου Ευστρατίου ακούστηκαν οι νότες και οι στίχοι από πολύ γνωστά τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα απέστειλε χαιρετισμό, τον οποίο ανέγνωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου “Ενεργοί Πολίτες Λήμνου” και μέλος της Δημοτικής Χορωδίας Λήμνου  κ. Μαρία Χαραλαμπίδου,  όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που τα εξαιρετικά μουσικά σύνολα του Δήμου Λήμνου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαυράκη και με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών, δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες του Αγίου Ευστρατίου να απολαύσουν αυτήν την θαυμάσια συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη Γιώργο Μητσάκη, ο οποίος άφησε ένα πολύ ισχυρό στίγμα στη λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική μας παράδοση.

Τα μουσικά σύνολα του Δήμου Λήμνου αποτελούν ένα ζωντανό και δραστήριο μέρος του Δήμου μας και πρωταγωνιστούν στην παραγωγή και προαγωγή του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο, φροντίζοντας πάντοτε να αναδεικνύουν τη μουσική μας παράδοση και τους μεγάλους δημιουργούς».

Η Δήμαρχος απέστειλε τους πιο θερμούς της χαιρετισμούς, εκφράζοντας την επιθυμία της να επισκεφθεί τον Άγιο Ευστράτιο και να βρεθεί κοντά στους κατοίκους και επισκέπτες του, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Αγίου Ευστρατίου και Λήμνου και την αγαστή συνεργασία των δύο Δήμων, προσδοκώντας περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον για κοινές πρωτοβουλίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ