Κυριακή 01.10.2023

Μια νέα χρονιά ξεκινά δυναμικά στο Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου!

Για 31η χρονιά το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται όσους αγαπούν το λαϊκό ελληνικό πολιτισμό κι επιθυμούν να γίνουν μέρος της μεγάλης οικογένειας του Λυκείου.

Τη διδακτική χρονιά 2022-2023 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα – εργαστήρια : 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΜΟΥΔΡΟΥ για ενήλικες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ για παιδιά

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, για παιδιά από 4 ετών

ΡΥΘΜΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ,  για παιδιά 3 – 4 ετών

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ενηλίκων

ΛΗΜΝΙΑ ΛΥΡΑ

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα διοργανωθούν επιπλέον σεμινάρια εικαστικών και παραδοσιακών τεχνών, λαογραφικές συναντήσεις και δράσεις για παιδιά κι ενήλικες!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Καθημερινά από 2/9/22 

ΕΝΑΡΞΗ παιδικών τμημάτων: 12/9/22

ΕΝΑΡΞΗ τμημάτων ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ και λοιπών τμημάτων: 3/10/22.

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ μηνιαίες συνδρομές για περισσότερα του ενός ατόμου από την ίδια οικογένεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ

6973401177 (πρωινές ώρες) | 6944220288 (απογευματινές ώρες)

Email lykeion.ellinidon.limnou@gmail.com

Website www.lykeionellinidonlimnou.gr

Facebook Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Λήμνου 

Instagram lykeiontonellinidonlimnou

Λεωφόρος Δημοκρατίας 32 – Μύρινα Λήμνου, 81400

Γιατί στο Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου: 

Στηριζόμενο στη μακραίωνη παράδοση και εμπειρία του, το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου αποτελεί έναν διαχρονικό και ζωντανό οργανισμό, που με σύγχρονη ματιά λειτουργεί με μοναδική δέσμευση και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση της παράδοσης, ως την κινητή και αδιάκοπη δύναμη σύνδεσης του καθενός μας με τον τόπο και το χρόνο. 

Σε μια ζωή που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς,το ΛτΕ επιθυμεί να δίνει το έναυσμα για την επαφή των ανθρώπων με την πολιτιστική κληρονομία, την εκμάθηση παραδοσιακών χορών και μουσικών οργάνων, τη γνωριμία με τις παραδοσιακές φορεσιές και ενδυμασίες του τόπου, την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής μέσω της καλλιέργειας του εθελοντισμού, τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων αλλά και τη γνωριμία των μικρότερων παιδιών και των νέων με αυτά. 

Με το έργο του, το ΛτΕ αποτελεί το επιστέγασμα της γυναικείας ευρηματικότητας και του εθελοντισμού. Μιας προσπάθειας, που με αγάπη, γνώση και υπομονή αποτελεί την κυψέλη της δημιουργικότητας και την εστία της φροντίδας για τη διατήρηση και τη διάδοση του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού στο νησί της Λήμνου. 

Ως αναγνωρισμένος φορέας πολιτισμού υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπράττει και υποστηρίζεται από φορείς όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λήμνου  κ.α.

Ελάτε να γνωριστούμε, να πιαστούμε χέρι με χέρι, και ως συνοδοιπόροι να μοιραστούμε τη χαρά της κοινής δράσης και του “μαζί” στο ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση!

Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Λήμνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ