Δευτέρα 26.02.2024

Μιχελογιαννάκης: “Φεύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κατέβω με άλλο κόμμα – Με γελοιοποίησαν τα κανάλια με την απεργία πείνας”

Έπειτα από 6 χρόνια σιωπής και αποχής από τα ΜΜΕ, ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που έχει θητεύσει με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, έσπασε τη σιωπή του μιλώντας στον δημοσιογράφο Λευτέρη Συμβουλάκη στη διάρκεια της εκπομπής «Ελεύθερο Σημείο» της ΚΡΗΤΗ TV.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιθυμία του να ζητήσει τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι σκοπεύει να επανενεργοποιηθεί πολιτικά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος στον Νομό Ηρακλείου με ένα κόμμα πιο αριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ονοματίζοντας τη Νέα Αριστερά ή την Πλεύση Ελευθερίας, τονίζοντας όμως ότι ορόσημο θα είναι οι ευρωεκλογές για την απόφασή του.

Παράλληλα, έκανε αυτοκριτική για τα χρόνια που ήταν βουλευτής, μίλησε για τη μεταπήδησή του σε τρία κόμματα, από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜ.ΑΡ. και εν συνεχεία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί ζητάει σήμερα να φύγει, λέγοντας ότι δεν κάνει αντιπολίτευση και «ο Μητσοτάκης χορεύει μόνος του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης, έκανε την αυτοκριτική του και για την απεργία πείνας που έκανε πριν από 10 χρόνια στο Σύνταγμα για το άσυλο των μεταναστών, αλλά και το τι είχε συμβεί τότε και γελοιοποιήθηκε από τα αθηναϊκά κανάλια, παρουσιάζοντάς τον να τρώει κρυφά ενώ έκανε απεργία πείνας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι το πλάνο που έπαιξε τον έδειχνε να βγάζει από την τσέπη του φάρμακα, όμως τα κανάλια στρέβλωσαν την εικόνα, αναφέροντας ότι ο άνθρωπος που το ξεκίνησε όλο αυτό ήταν η σημερινή βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα.

Μιχελογιαννάκης: «Με γελοιοποίησαν με την απεργία πείνας»

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ανέφερε ότι η απεργία πείνας στο Σύνταγμα για το άσυλο των μεταναστών ήταν άλλο ένα λάθος του.

«Η υπερέκθεσή μου στα ΜΜΕ της Αθήνας μού κόστισε. Κέρδιζα αρνητική δημοσιότητα. Λάθος μου. Όπως λάθος μου η απεργία πείνας στο Σύνταγμα. Το πίστευα αυτό που έκανα και θα σας εξομολογηθώ ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη χώρα υποδοχής και πίστευα ότι θα έπρεπε να παίρνουν όλοι άσυλο για να φεύγουν. Είχα ενεργοποιηθεί γατί έβλεπα στον Πειραιά και στα νησιά να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι και λέω, να η ευκαιρία να λυθεί το άσυλο.

Έτσι ξεκίνησα την απεργία πείνας. Δεν με στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κατάλαβα εκ των υστέρων. Τα κανάλια με γελοιοποιήσανε. Έχω πάντα μια τσάντα στο σακάκι μου με φάρμακα όλων των ειδών, από το 1988 που είμαι γιατρός, για έκτακτη ανάγκη που κάποιος το χρειαστεί. Μάλιστα, σε μια πρωινή εκπομπή ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς έπαθε υπερτασική κρίση στην ώρα της εκπομπής και ήμουν εκεί και του έδωσα φάρμακα.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Ζητεί τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ – “Το κόμμα βρίσκεται σε κώμα”

Στην απεργία πείνας ο διπλανός μου μού ζήτησε ένα χάπι για την πίεση και ένα ντεπόν. Εκείνη την ώρα που έβγαζα την τσάντα με πιάνει η κάμερα του ANT1. Και η κ. Ακρίτα το άρχισε λέγοντας “να μασουλίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης”. Και αυτό με κυνηγάει. Και τώρα που ζήτησα τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ διάβασα 51 σχόλια “πώς να αδυνατίσετε με τη δίαιτα Μιχελογιαννάκη”. Μου στοίχισε και πολιτικά και ψυχολογικά. Πρωτοσέλιδα, γελοιογραφίες ότι μασούλιζε ο Μιχελογιαννάκης και ακόμη με καταδιώκουν με αυτό στα sites… Μου στοίχισε το ίδιο πολιτικά και ψυχολογικά. Με έκαναν γραφικό», τόνισε, λέγοντας ότι δεν μετανιώνει τις δηλώσεις του για την Εκκλησία.

Νέα Αριστερά ή Πλεύση

Απαντώντας αν μελλοντικά σχεδιάζει επάνοδο στη Βουλή και με ποιο κόμμα, ο κ. Μιχελογιαννάκης ανέφερε: «Θα ασχοληθώ με την πολιτική μελλοντικά και θα χαρώ ιδιαίτερα αν ο κόσμος μου ζητήσει την επόμενη τετραετία να παλέψω για μια βουλευτική θέση με ένα κόμμα αριστερότερο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως για να αποφασίσω περιμένω τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και θα έχει δείξει ποια τάση θα είναι φιλολαϊκή. Μπορεί να είναι η Νέα Αριστερά ή η Πλεύση Ελευθερίας ή κάποιο νέο κόμμα. Περιμένουμε εξελίξεις για νέο κόμμα, αλλά να είναι φιλολαϊκό. Από την Κεντροαριστερά και πιο αριστερά.

Η συμβατική σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, έχει στοιχεία νεοφιλελευθερισμού. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει νεοφιλελευθερισμό. Συνεπώς δεν μπορώ να πάω εκεί. Όσο υπάρχει αυτή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δε θα πάω, μόνο αν υπάρξουν αλλαγές. Νιώθω πιο κοντά με τον Ξανθό και τον Σταθάκη, που είναι εξαιρετικοί άνθρωποι».

Γιάννης Μιχελογιαννάκης  για ομόφυλα ζευγάρια: “Ναι στον γάμο, όχι στην τεκνοθεσία”

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης απάντησε: «Αυτό που είπε ο Πολάκης, ότι έχει πρόβλημα με τα ομόφυλα, το λέω ευθέως. Κι εγώ έχω. Για τον γάμο θα το στήριζα, αλλά είμαι κάθετος στην τεκνοθεσία. Καλά έκανε ο Πολάκης και διαφοροποιήθηκε. Αν δει κάποιος τη θέση της Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, σε πολλά σημεία είμαι σύμφωνος με αυτή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ