Τρίτη 16.04.2024

Μόνος του παγιδεύτηκε ο Στέφανος, και ζητάει και τα ρέστα!

Ένα θολό δίχτυ αλληλοεπικαλύψεων, πωλήσεων και αγορών, μερισμάτων και νομικών περιπλοκών, καλύπτει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, και εκπέμπει καχυποψία.

Το αστείο είναι ότι μόνος του ενέπλεξε εαυτόν στο δίχτυ της αμφισβήτησης, με τις αοριστίες των δηλώσεών του, και στο φόντο πάντα ενός νόμου που το δικό του κόμμα θέσπισε. Και τον θέσπισε με μικροπολιτική σκοπιμότητα να δρέψει εντυπώσεις ηθικού πλεονεκτήματος, γκριζάροντας τον Μητσοτάκη.

Ουδείς ανέμενε ότι νόμος θα περιφρουρούσε… Την αγνότητα του πολιτικού προσωπικού. Όποιος δύναται και προτίθεται να έχει offshore, πολύ δύσκολα εντοπίζεται. Και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε -πέραν της δεδομένηςφοροδιαφυγής– δημιουργήθηκαν οι offshore.

Οι παλινωδίες και οι αμφισημίες του Στέφανου σε σχέση με τα επιχειρηματικά του, έδωσαν την ευκαιρία στη ΝΔ, να παίξει τη γάτα με το εγκλωβισμένο στην παγίδα ποντίκι, και να επιχειρήσει φυγήν εξόδου από τη δυσάρεστη επικαιρότητα.

Δικαιούται φυσικά, εφόσον ο Κασσελάκης αστόχαστα δηλώνει την 1η Μαρτίου: «Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση». Και σε δέκα ημέρες αλλάζει το τροπάριο υποστηρίζοντας «Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023». Ωστόσο, τα μερίσματα σημαίνουν ακόμη συμμετοχή στην εταιρία, γεγονός που ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το απαγορεύει!

Και επειδή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ο Στέφανος υποβαθμίζει τον πολιτικό διάλογο, καθώς δίκην τρολ του διαδικτύου, κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι ως πρωθυπουργός των «πλαστών πόθεν έσχες», ασχολείται με τα αστακοκάραβα.

Αυτό δεν είναι σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Είναι χουλιγκάνικη επίθεση επί προσωπικού. Και επειδή ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επιτίθεται επί προσωπικού εναντίον Πρωθυπουργού με αστήρικτες κατηγορίες, προφανώς θα έχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση. Γιατί δεν απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για τα «πλαστά πόθεν έσχες» του Μητσοτάκη;

Και πέραν των επιθέσεων επί προσωπικού, προσπαθεί ο ίδιος με παιδιάστικο χιούμορ να σχολιάσει: «Ενδέχεται οι αστακοί του κ. Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν «συναντήσει» κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2023, λίγες ημέρες πριν ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Στέφανος είχε καταθέσει αγωγή κατά της εταιρίας Tiptree Marine, μητρικής της εταιρίας των αστακοκάραβων. Ζητούσε τον έλεγχο του 3%, αναφέροντας πως είναι κάτοχος του 2% της εταιρίας – εξ ου και η αναφορά στα απαγορευμένα μερίσματα.

Με τόσες ανακολουθίες, γεννάται το ερώτημα αν και το «πόθεν έσχες» που θα καταθέσει τον Ιούνιο, μπορεί να είναι αληθινό, και ποιες δυνατότητες έχουν οι αρμόδιες αρχές να το ελέγξουν. Μάλλον, καμία. Εδώ δεν έχουν τη δυνατότητα για τα εν Ελλάδι αποχτηθέντα εισοδήματα των πολιτικών.

Πάντως, οι αμφισημίες της οικονομικής του δραστηριότητας και της πηγής πλουτισμού του, δεν μένουν απαρατήρητες και μέσα στο κόμμα του. Αρκετά στελέχη είναι αμήχανα και απρόθυμα να υπερασπιστούν την αλήθεια των ισχυρισμών του.

Ήδη ο Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι ο αρχηγός πρέπει να δώσει απαντήσεις, καθώς οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο που και πως μετέχουν. Ένας πολιτικός οφείλει να καθαρίζει το όνομα του «σε πρώτο χρόνο», είπε. Συμπλήρωσε βέβαια, ως όφειλε, την πίστη το ότι ο Στέφανος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Περισσότερο καχύποπτη η στάση του Νίκου Φίλη. Το κόμμα αυτό (το πρώην κόμμα του) το ενισχύουν οικονομικοί παράγοντες, λέει. Έγινε μια συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες πριν από λίγο καιρό. Αν δει κανείς τον Τύπο και τα μέσα θα καταλάβει», ότι υπάρχει σύστημα που «σπρώχνει» τον Στέφανο Κασσελάκη. Προέβλεψε δε, ότι ο Κασσελάκης οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του.

Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά θα είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε, όχι του κόμματος ως οργανωμένη οντότητα. Ένα νέο κόμμα αναδύεται, με κοινό από τα πρωϊνάδικα, την απολιτίκ συμπεριφορά, το lifestyle, και σύσσωμη τη συμμετοχή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Και με κινητήριο καύσιμο τον αγελαίο λαϊκισμό του Στέφανου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ