Πέμπτη 05.08.2021

Morgan Stanley: Μην κοιτάζετε τα κρούσματα αλλά τις νοσηλείες

Το γεγονός ότι ο ρυθμός των νοσηλειών δεν ακολουθεί τον ρυθμό των κρουσμάτων συντηρεί το βασικό σενάριο της Morgan Stanley για «ισχυρή ανάκαμψη» αυτό το καλοκαίρι, το οποίο θα είναι καλύτερο από το περσινό. Προϋπόθεση; Να συνεχιστεί η πρόοδος στους εμβολιασμούς.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley, σε νέα έκθεσή τους, επισημαίνουν αρχικά ότι οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα αποτυπώνονται ήδη στους μακροοικονομικούς δείκτες της Ευρώπης.

Καθώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται και πάλι σε όλη την Ευρώπη, με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η ανάκαμψη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. «Αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει -ή ακόμα και να αντιστρέψει- το άνοιγμα των οικονομιών, με σημαντικές συνέπειες για τον εξαρτώμενο από τον τουρισμό Νότο», σημειώνουν οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου.

Άλλωστε, επισημαίνουν ότι η Ολλανδία επανέφερε τα σκληρά περιοριστικά μέτρα σε κομμάτια του κλάδου εστίασης τις προηγούμενες ημέρες, με αρκετές κυβερνήσεις να εκδίδουν προειδοποιήσεις κατά των διακοπών σε μέρη όπως η Ισπανία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γερμανικός δείκτης των προσδοκιών ZEW σημείωσε απότομη μείωση τον Ιούλιο, σε μία εξέλιξη την οποία η Morgan Stanley αποδίδει στις ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα.

morgan-stanley-min-koitazete-ta-kroysmata-alla-tis-nosileies0

Ωστόσο, παρά την αλλαγή του περιβάλλοντος, ο οίκος επιμένει στο βασικό σενάριό του, ότι δηλαδή η καλή πρόοδος στους εμβολιασμούς θα διασφαλίσει ένα καλοκαίρι καλύτερο από το περσινό.

morgan-stanley-min-koitazete-ta-kroysmata-alla-tis-nosileies1

Κι αυτό με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν ότι εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη στις εκτιμήσεις τους κυρίως διότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν έχουν ακολουθήσει την άνοδο στα κρούσματα.

morgan-stanley-min-koitazete-ta-kroysmata-alla-tis-nosileies2

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουν μάλιστα ότι η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να συζητά την υιοθέτηση μίας νέας σειράς δεικτών που θα παρακολουθεί ως σημεία αναφοράς, πέραν των καθημερινών κρουσμάτων (όπως για παράδειγμα τις νοσηλείες), προκειμένου η εικόνα αυτή να αντανακλά καλύτερα την μεγαλύτερη προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια.

«Η αποδυναμωμένη σύνδεση ανάμεσα στα κρούσματα και τις νοσηλείες σημαίνει ότι είμαστε ακόμα σίγουροι για μία ισχυρή καλοκαιρινή ανάκαμψη», καταλήγουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

 

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.moneyreview.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ