Τετάρτη 28.07.2021

Μύκονος : Η αρχή του τέλους η το τέλος μιας αρχής ;

Έπειτα από την παρέμβαση Χαρδαλιά και πάμπολλες συστάσεις που προηγήθηκαν το νησί της Μυκόνου εκεί που χτυπάει κατά κόρον η καρδιά του ελληνικού τουρισμού κάθε καλοκαίρι επεβλήθη τοπικό lockdown με βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας .

Όπως ήταν αναμενόμενο οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι του νησιού έκφρασαν την δυσφορία και την διαφωνία τους με την απόφαση της κυβέρνησης καθώς πλήττονται οικονομικά μεσούσης της τουριστικής περιόδου .

Αν όμως δούμε με μια πιο ψύχραιμη μάτια τα γεγονότα αλλά και τα δεδομένα της απόφασης θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για κοινή λογική .

Την προηγούμενη ημέρα της ανακοίνωσης των μέτρων η Μύκονος είχε 40 κρούσματα ενώ την ημέρα της ανακοίνωσης 10 στα 100 τεστ βγαίναν θετικά βάση των οποίων προέκυψαν 394,71 θετικά κρούσματα ανα 100.000 πληθυσμού .

Το κέντρο υγεία του νησιού έχει 100% πληρότητα από ασθενείς .

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τα υγειονομικά δεδομένα επίτασσαν αυτή την απόφαση μιας και η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη με καθημερινά πάρτι σε βίλες και κότερα που ήταν αδύνατο να ελεγχθούν και φυσικά ήταν ασυμβίβαστα με τα μετρά της εστίασης .

Χειρότερο από την προκλητική μη τήρηση των μέτρων ήταν η αποτύπωση της στην καταμέτρηση των κρουσμάτων .

Συνοψίζοντας αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην Μύκονο έγινε το αυτονόητο , δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και όταν κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα θα μας γυρίζουν πίσω .

Η Μύκονος ας λειτουργήσει ως αφύπνιση συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό που πρέπει να συμμορφωθεί με υγειονομικά πρωτόκολλα αποτελώντας το τέλος μιας κακής αρχής ασυδοσίας και όχι η αρχή του τέλος για το φετινό καλοκαίρι .

 

“Ο φοιτητής”

#πισω_απο_τις_πορτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ