Τετάρτη 26.08.2026

Νέο ράλι για το φυσικό αέριο – Άλμα 40% μέσα σε τρεις εβδομάδες

Νέο άλμα καταγράφει η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς η εν εξελίξει κρίση στη Μέση Ανατολή αυξάνει τους κινδύνους για τα επίπεδα προμήθειας στη Γηραιά Ήπειρο.

Είναι ενδεικτικό ότι τα συμβόλαια TTF στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας -σημείο αναφοράς για όλη την Ευρώπη- κάνουν ράλι άνω του 6% τη Δευτέρα και σκαρφαλώνουν στα 53,8 ευρώ, δηλαδή κοντά στο υψηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο.

Η ανοδική κίνηση του φυσικού αερίου σχετίζεται άρρηκτα με την κρίση στη Μέση Ανατολή, η οποία υπογραμμίζει τη μεταβλητότητα της ευρωπαϊκής αγοράς σε κάθε γεωπολιτική κρίση. Κι αυτό, παρότι το μερίδιο παραγωγής του Ισραήλ είναι εξαιρετικά μικρό.

Από τις 7 Οκτωβρίου, όταν και ξέσπασε ο νέος πόλεμος στην περιοχή, η τιμήτου φυσικού αερίου έχει κάνει άλμα τουλάχιστον 15 ευρώ/μεγαβατώρα ή αλλιώς τουλάχιστον 40%.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ