Τρίτη 03.10.2023

Νίκος Παππάς: Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη στήριξή μου

Ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης στην Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να δηλώνει την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη στον β’ γύρο των εκλογών του κόμματος, την ερχόμενη Κυριακή.

 

Νίκος Παππάς και Στέφανος Κασσελάκης έκαναν κοινή δήλωση από το περιστύλιο της Βουλής μετά την συνάντηση του με τον κ. Παππά να δηλώνει: «Είναι προφανές ότι ο Στέφανος έχει την στήριξή μου» και πρόσθεσε ότι σε λίγη ώρα θα δημοσιευτεί και κοινό ανακοινωθέν.

Αναλυτικά ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο. Είχαμε μια ξεκάθαρη πάρα πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση, είχαμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο. Είναι προφανές ότι ενώπιον του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

Νίκος Παππάς – Στέφανος Κασσελάκης: Η κοινή πολιτική δήλωση 

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

19/09/2023
|
 10:08

Η κοινή πολιτική δήλωση Κασσελάκη – Παππά εν όψει του β’ γύρου εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Υπερασπιζόμαστε

· την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

· την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

· τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.

· τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Αχτσιόγλου: Ανοικτή σε debate με τον Στέφανο Κασσελάκη

Αίτημα για τη διεξαγωγή debate μεταξύ της ίδιας και του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου, όπως αποκάλυψε η ίδια σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Επικοινώνησα με τους άλλους τρεις συνυποψήφιούς μου«, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την ήττα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τις διεργασίες που γίνονται εν όψει του δεύτερου κύκλου της Κυριακής σε αναζήτηση συμμαχιών.

Η διεκδικήτρια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε πολλές φορές «ανοιχτή» τη μάχη παρά το εις βάρος της αποτέλεσμα και τα προγνωστικά. Παράλληλα είπε ότι έχει ζητήσει να γίνει debate με τον Στέφανο Κασσελάκη εν όψει του δεύτερου γύρου. «Είμαι απολύτως ανοιχτή για το πότε θα γίνει» πρόσθεσε.

«Τα συνθήματα έχουν ένα αίτημα, ωστόσο πρέπει να εξειδικεύονται. Είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού να εξηγεί τι θέλει να κάνει», λέγοντας ότι ο νικητής του πρώτου γύρου «πρέπει να εξηγήσει τις πολιτικές του θέσεις».

πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ