Τετάρτη 25.05.2022

Ο ακραίος πολακισμός και η σιωπή του Τσίπρα

Για μια ακόμη φορά «χτύπησε» ο Πολάκης. Τώρα, απειλεί πως αν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει πάλι κυβέρνηση, τότε θα «ξηλώσει» δικαστές. Δεν ξεκαθάρισε με ποια ακριβώς κριτήρια θα γίνει η «εκκαθάριση» στη Δικαιοσύνη. Προφανώς, όμως, αυτό που εννοεί είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει μια Δικαιοσύνη που να αποτελεί «εκτελεστικό βραχίονα» των πολιτικών του αποφάσεων.

ΒΓΑΙΝΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει κάποιον πολιτικό αντίπαλό του; Θα πρέπει η Δικαιοσύνη να τον καταδικάζει δίχως δεύτερη κουβέντα. Ενώ θα «απαγορεύεται» να ασκούνται διώξεις σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.

ΚΑΠΩΣ έτσι, πιθανότατα, εννοεί ο Παύλος Πολάκης ότι «θα είναι αλλιώς η δεύτερη φορά».

ΕΝΤΑΞΕΙ, δεν σοκάρουν κανέναν οι ολοκληρωτικές απόψεις του. Εδώ και χρόνια δηλητηριάζει διαρκώς το πολιτικό σκηνικό. Εδώ και χρόνια απειλεί όποιον δεν… συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του.

ΗΤΑΝ ο ίδιος που, σε κομματική εκδήλωση, καλούσε τους συντρόφους του να βάλουν φυλακή πολιτικούς αντιπάλους, για να κερδίσουν τις εκλογές.

ΕΙΝΑΙ ο ίδιος που καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας επιτίθεται με χυδαίο τρόπο τόσον στον κ. Τσιόδρα όσο και σε πολλούς ακόμα λοιμωξιολόγους.

ΕΙΝΑΙ βέβαια και εκείνος που «διαφήμιζε» την ιβερμεκτίνη ως φάρμακο κατά του κορονοϊού, που τελικά αποδείχθηκε fake για ανθρώπους, αλλά… αληθινό για αγελάδες!

ΕΝΩ δεν έπαψε μια στιγμή να ψαρεύει στα θολά νερά των αρνητών και αντιεμβολιαστών.

ΤΟ πρόβλημα δεν είναι όσα λέει ο κ. Πολάκης. Ούτε καν ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται. Ετσι κι αλλιώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τον αγνοεί. Εδώ, υπάρχουν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον έχουν αδειάσει δημόσια πολλάκις.

ΤΟ πρόβλημα, όμως, είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν δείχνει να ενοχλείται από τις ακραίες θέσεις του κ. Πολάκη. Και όσο δεν αντιδρά δείχνει πως δεν διαφωνεί με αυτές. Εκτός κι αν ο κ. Πολάκης έχει την έγκριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΙΟΣ να ξέρει. Είναι βέβαιο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται τη «δεύτερη φορά». Μπορεί και κάποιοι να ονειρεύονται να χτίσουν ένα «ολοκληρωτικό καθεστώς». Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα. Η πλειοψηφία των πολιτών τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Στις εκλογές του 2023 θα γνωρίσουν μια ακόμη βαριά ήττα. Και, ίσως, να μείνουν πάντοτε μόνο με την «πρώτη φορά»!

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ