Κυριακή 19.05.2024

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε τη Λέσβο.

Τη Λέσβο επισκέφθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού για τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η συνδεσιμότητα, η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, η απασχόληση, οι υποδομές σε χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Σπυρόπουλος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ.  Παναγιώτη Χριστόφα πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τα προβλήματα της περιοχής.  Στη συνέχεια ο κ.Σπυρόπουλος επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο. Πριν την προεκλογική του ομιλία περιόδευσε σε Καλλονή και Μυτιλήνη όπου συνομίλησε με στελέχη, επαγγελματίες και κατοίκους του νησιού.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας η ισότιμη αντιμετώπιση της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη σημασία που έχει να ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε διασφαλίζεται η πρόσβαση των κατοίκων στο ΕΣΥ. Ανέφερε, δε, ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να μεριμνήσει ώστε την επόμενη σχολική χρονιά το σύνολο των σχολείων του νησιού να έχει έγκαιρα τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών, που σημαίνει και πλήρες πρόγραμμα για τους μαθητές. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό ζήτημα λέγοντας:  «Διαπιστώνουμε ότι το «μεταναστευτικό success story» της κυβέρνησης ήταν μια φενάκη. Ήδη, όλες οι δομές είναι στα όρια τους ή τα έχουν ξεπεράσει. Απαιτείται διαφάνεια στη διαχείριση και βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Απαιτούνται πολιτικές που θα αποτρέπουν τον πολύμηνο και άσκοπο εγκλωβισμό στα νησιά και τον Έβρο. Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, δε νοείται ούτε βήμα πίσω σε ζητήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έζησαν μια ανθρωπιστική κρίση που ήταν αποτέλεσμα κυβερνητικών αποφάσεων, την περίοδο 2016-2020.  Δεν πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθεί. Δεν πρέπει να ζήσουμε νέες Μόριες.»

 

 

Ο κ. Σπυρόπουλος κάλεσε τους πολίτες σε δυναμική συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.

*Ο  Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Μηχανολόγος Μηχανικός MSc

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ