Τρίτη 03.10.2023

Ο  Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λ.  κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, συμμετείχε στο Δ.Σ. της  Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.)

Ο  Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λ.  κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, συμμετείχε στο Δ.Σ. της  Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), που έγινε την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023 στην αίθουσα Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. .
Παρών στο Δ.Σ. ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.  κ.  Δ. Πολίτης.
Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τα λιμάνια, την Κρουαζιέρα, καθώς επίσης και το θέμα της συμμόρφωσης με τον Κανονισμό της Ε.Ε. 2017/2226 και χρηματοδότηση για το Σύστημα Εισόδου – Εξόδου (Schengen).
Eπίσης, συζητήθηκαν τα θέματα Υπογραφής Μνημονίων Συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων  (ΠΣΕΠΕ) κ. Νίκο Μαυρίκο, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας ( ΣΕΝΑΒ) κ. Βασίλη Κανακάκη και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) κ. Χαράλαμπο Σημαντώνη.
Στην συνέχεια, απεφασίσθη ομόφωνα, η χορηγία οικονομικής βοήθειας εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.ΛΙΜ.Ε. ποσού 10.000,00 ευρώ, προς τους πληγέντες συμπολίτες  μας από τα  έκτακτα  καιρικά φαινόμενα στον Βόλο.
Το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023, υπεγράφησαν τα ανωτέρω μνημόνια, καθώς και το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης  Μαρινών Ελλάδας κ. Σταύρο Κατσικάδη,   στο Περίπτερο της Ο.Λ.Θ.  Α.Ε. εντός της Δ.Ε.Θ.
Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος, είχε συζήτηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. κ. Πολίτη, σχετικά με τον χώρο των 22,5 στρεμμάτων στο Εμπορικό Λιμάνι, που παραχωρήθηκε στο Δ.Λ.Τ.Λ., για  την Εξομοίωση της Χερσαίας  Ζώνης Λιμένα και  αφού τον ευχαρίστησε για την επιτυχή διαμεσολάβησή του, ζήτησε την δυνατότητα χρηματοδότησης  για την περίφραξη και την αγορά του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί για την εφαρμογή του κώδικα  Ασφαλείας  ΄΄ ISPS ΄΄ .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ