Τρίτη 16.04.2024

O απρόβλεπτος παράγοντας που απειλεί τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και πρόωρη εκσπερμάτιση

Νέα έρευνα αποκαλύπτεί ότι η σεξουαλική υγεία των αντρών που ζουν σε μεγάλες πόλεις είναι ιδιαίτερα ευάλωτη – Διαβάστε γιατί

‘Ενας στους δέκα άνδρες εκτιμάται πως θα αντιμετωπίσει προβλήματα στυτικής λειτουργίας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του, με πρόσφατη μελέτη να αναδεικνύει έναν παράγοντα του περιβάλλοντος που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

Σύμφωνα με ερευνητές από την Κίνα, οι άνδρες που κατοικούν σε μεγάλες πόλεις ενδεχομένως να έρθουν αντιμέτωποι με το φαινόμενο της στυτικής δυσλειτουργίας ή της πρόωρης εκσπερμάτισης, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Όπως απέδειξαν μάλιστα οι δοκιμές, οι εξωστρεφείς άνδρες με φυσιολογικό βάρος που έπιναν αλκοόλ ή κάπνιζαν, κινδύνευαν περισσότερο.

Η επιστημονική ομάδα της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Hazardous Materials, παρακολούθησε περισσότερους από 5.000 άνδρες, οι οποίοι ανέφεραν προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τη γενική τους υγεία και την σεξουαλική τους ζωή. Αντίστοιχα, αξιολογήθηκαν και τα μέσα επίπεδα έξι ρύπων σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια ενός χρόνου. Σε αυτούς συμπεριλήφθηκαν τρεις ρύποι που έχουν ήδη συσχετιστεί με προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις και η άνοια: τα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 2,5 μm (PM2,5), το διοξείδιο του αζώτου (NO2) και το διοξείδιο του θείου (SO2).

Μικροσκοπικά σωματίδια, όπως αυτά, εκλύονται από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων και τους καυστήρες ξύλου ή τα τζάκια και μπορούν να φτάσουν από τους πνεύμονες στην κυκλοφορία του αίματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ