Παρασκευή 01.03.2024

O Ναυτικός Ομιλος Μυτιλήνης, παλεύει για ένα όραμα!

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Mythical Coast η καθιερωμένη, κοπή της πίτας του ΝΟΜ με την ανάλογη ανασκόπηση της χρονιάς και την βράβευση αθλητών και υποστηρικτών του Ομίλου.

Η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από αθλητές, γονείς και φίλους του αθλήματος και την τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Χριστόφας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μιχαήλ – Άνθιμος Δήσσος.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΜ κ. Τάσος Μπαλής αφού έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων του ΔΣ ανέδειξε για άλλη μια φορά το ιστορικό όραμα του ΝΟΜ το οποίο προκύπτει πλέον και από εφημερίδα του 1947, για αναβάθμιση της περιοχής και ανάδειξη του Ναυταθλητισμού σε μια πόλη με τόσες επιτυχίες. «Είναι η ευκαιρία τώρα που η Αθλήτρια του ΝΟΜ Μηλένα Κοντού αναγνωρίζεται σε Παγκόσμιο επίπεδο να κάνουμε και εμείς την υπέρβαση ως τοπική κοινωνία».

Κατόπιν απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ Χριστόφας, αναγνωρίζοντας το μεγάλο έργο του ΝΟΜ τα τελευταία χρόνια και ειδικά τις επιδόσεις της Μηλένας και όλης της ομάδας. Ήταν ήδη ενήμερος για τα θέματα που αφορούν στον όμιλο, για τις δυσκολίες μετακίνησης των αθλητών αλλά και για το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στον ΝΟΜ. Είχε καλέσει άλλωστε στο γραφείο του προ ημερών το ΔΣ του ΝΟΜ δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του.

Υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει την δυνατότητα ένταξης ενός μεγάλου έργου που να αφορά στην ανάπλαση της περιοχής και την υποστήριξη του Ναυταθλητισμού. Ένα έργο προς όφελος των δημοτών και του ομίλου, και δεσμεύτηκε να κάνει ο,τι είναι δυνατό προκειμένου να στηρίξει τον σύλλογο. Τέλος έδωσε συγχαρητήρια και θερμές ευχές σε αθλητές, γονείς και προπονητές.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μιχαήλ – Άνθιμος Δήσσος ο οποίος μίλησε με πολύ εγκάρδια λόγια για το έργο του ομίλου, την ιστορία του και για τις επιτυχίες των Αθλητών μας. Ανανέωσε την υπόσχεση του κ Περιφεριάρχη, για σκάφος υψηλών προδιαγραφών εκ μέρους της Περιφέρειας και προσκάλεσε το ΔΣ στο γραφείο του άμεσα για περαιτέρω ενέργειες.

Ο κ Μπαλής ευχαρίστησε και τους δύο Αυτοδιοίκητους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και την ειλικρινή τους διάθεση για υποστήριξη των προσπαθειών του συλλόγου.

Στη συνέχεια είχε την τιμητική της ένας θρύλος του κωπηλατικού ΝΟΜ, η Ρούλα Βαμβακίτου. Το είδωλο των παλιότερων αθλητών αφού είχε πολλές επιτυχίες και μετάλλια με τον ΝΟΜ σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και με την Εθνική ομάδα. Πολλά χρυσά πανελλήνια και Βαλκανικά με αποκορύφωση την 4η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων. Ο ΝΟΜ βράβευσε την κ Βαμβακίτου τιμώντας το έργο και την προσφορά της στον ΝΟΜ με αναμνηστική πλακέτα σε πολύ συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Σειρά είχε η Αθλήτρια του ομίλου που γράφει νέες σελίδες λαμπρής ιστορίας η Μηλένα Κοντού. Μόνο εφέτος κατάφερε 9 Παγκόσμια Ρεκόρ 1 Χρυσό και 1 Χάλκινο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 1 Αργυρό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τέλος 5 Χρυσά, 1 Αργυρό και 2 Χάλκινα στα Πανελλήνια. Η Μηλένα για τον μήνα Ιανουάριο 2024 αναγνωρίζεται ως «ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ» από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Με έντονο συμβολισμό και πολύ αγάπη την βράβευσή της Μηλένας την έκανε εκ μέρους του Ομίλου η «ΜΕΓΑΛΗ» Ρούλα Βαμβακίτου.

Ακολούθησε η βράβευση όλων των αθλητών που συμμετείχαν στην αγωνιστική ομάδα του κωπηλατικού τμήματος του ΝΟΜ. Τα νέα ταλέντα τα οποία έρχονται δυναμικά να διεκδικήσουν μεγάλες επιτυχίες και να γευθούν τις αξίες και τις χαρές που έχει να προσφέρει ο ναυταθλητιμός του τόπου μας. Απόδειξη η Τριανταφιλλιά Βερβέρη η οποία έχει ήδη κληθεί από την Εθνική ομάδα και ξεκινά με πολύ καλούς οιωνούς την δική της πορεία.

Τέλος πολύ μεγάλες εκπλήξεις επιφύλασσε η βραδιά κατά την ανακοίνωση των χορηγών και συμπαραστατών του ΝΟΜ.

-Ανακοινώθηκε επίσημα η ΧΟΡΗΓΙΑ ύψους 15.000€ από τον ιδιοκτήτη του πρωτοποριακού Ελαιώνα και Ελαιουργείου ΣΙΓΡΙΟΥ,  “SIGRI OLIVE MILL” κ. Αντώνη Τιρπιντήρη. Σκοπός της Χορηγίας, η αγορά αγωνιστικού σκάφους που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Μηλένα.

  1. Η γνωστή οικογένεια Κοντέλλη με καταγωγή από Μυτιλήνη υπέγραψε συμβόλαιο οικονομικής υποστήριξης με την Μηλένα Κοντού ως  αναγνώριση των προσπαθειών της και της προσφοράς. Η οικογένεια Κοντέλλη τιμά την Μηλένα και ως συντοπίτισσα αφού και οι δύο οικογένειες κατάγονται από τον Ασώματο.
  2. Χορηγία ύψους 5.500€ η από τον κ. Μαρσέλο Ψωμά Παλαίμαχο κωπηλάτη, ο οποίος ζει στην Αμερική αλλά δεν ξεχνά την αγάπη του για τον ΝΟΜ. Η χορηγία μετατράπηκε ήδη σε 3 νέα κωπηλατοεργόμετρα και εξοπλισμό για τις ανάγκες του ΝΟΜ.
  1. Η BLUE STAR FERRIES αποτελεί σταθερό συνοδοιπόρο των προσπαθειών των αθλητών του ΝΟΜ αφού κάθε χρόνο απολαμβάνουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και τις μετακινήσεις. Τον ΝΟΜ τίμησε με την παρουσία του ο Εμπορικός διευθυντής της εταιρίας κ. Βαμβακάς Αλέξανδρος οποίος παρέλαβε και tην τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του Ομίλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ