Τρίτη 16.04.2024

Ο Π. Μπούμπουρας στο iefimerida.gr: «Από την Κριμαία η ρωσική επίθεση με ρουκέτες, φοβηθήκαμε τα χειρότερα»

Για την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στην ελληνική αποστολή στην Οδησσό μιλά στο iefimerida.gr o Παντελής Μπούμπουρας, Επίτιμος Πρόξενος Ελλάδος στην Χερσώνα.

Ο κ. Μπούμπουρας, που βρισκόταν στο λιμάνι την ώρα του χτυπήματος, περιγράφει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ως στόχο το λιμάνι της Οδησσού, καθώς θέλουν να κόψουν τη θαλάσσια σύνδεση.

«Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Έγινε από την Κριμαία μια επίθεση με ρουκέτες. Μία από αυτές δεν την χτύπησε η αεράμυνα της πόλης και έπεσε στο λιμάνι. Έτυχε να περνά από εκείνη την ώρα κοντά από το λιμάνι η αυτοκινητοπομπή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και υπήρξε αναστάτωση καθώς πολλοί φοβήθηκαν τα χειρότερα», αναφέρει ο κ. Μπούμπουρας.

«Μας χτυπάνε κάθε βράδυ, είναι δύσκολη η κατάσταση»

«Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν σκοπό να χτυπήσουν το λιμάνι της Οδησσού, γιατί έχουμε σιτηρά εκεί και ήθελαν να κόψουν την θαλάσσια σύνδεση. Πριν από 4 ημέρες ημέρες χτύπησαν πολυκατοικία και είχαμε πολλά θύματα ανάμεσά τους και 3 παιδάκια πραγματική τραγωδία», πρόσθεσε.

Όπως τονίζει, «χθες το βράδυ έπεσε ένα drone και σκοτώθηκαν ακόμα πέντε άτομα στην περιφέρεια της Οδησσού. Μας χτυπάνε κάθε βράδυ. Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά με τον Έλληνα πρωθυπουργό πήγαν όλα καλά. Τον συναντήσαμε αργότερα στο κτήριο της φιλικής εταιρίας. Ζητάμε πραγματική βοήθεια από Αμερική και Ευρώπη για να μην δούμε τους Ρώσους στην Αλεξανδρούπολη».

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ