Σάββατο 02.12.2023

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι είναι για κλάματα, σε λίγο θα είναι στα αζήτητα

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι το κόμμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και κινδυνεύει να διαλυθεί. Ο κ. Λαφαζάνης άσκησε κριτική τόσο στην ηγεσία του κόμματος όσο και στις αποσχισθείσες ομάδες, υποστηρίζοντας ότι καμία από αυτές δεν μπορεί να αναδείξει τα προβλήματα της κοινωνίας.

«Όλοι είναι για κλάματα», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο ΠαναγιώτηςΛαφαζάνης για τους παραμένοντες και τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ,λέγοντας στον ΑΝΤ1 ότι «καταντήσανε ένα μεγάλο κόμμα με μεγάλες φιλοδοξίες να αποσυντίθεται και να διαλύεται».

«Απ’ ό,τι βλέπω, και τα έλεγα σε ανύποπτο χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον πάει σε πολυδιάσπαση και από εκεί σε διάλυση και αποσύνθεση. ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει στο κοντινό μέλλον, πάει για τα αζήτητα», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατά τον ίδιο, «όλες οι πτέρυγές του δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο. Καμία δεν μπορεί να αναδείξει τα προβλήματα της κοινωνίας».

 

Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό και τη διαμόρφωσή του, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «Αριστερά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι, είναι ο στυλοβάτης του σημερινού συστήματος. Αριστερά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ψήφισε τα μνημόνια και με τη διαχείριση με τραγικό τρόπο για την Ελλάδα και το ΚΚΕ δεν είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει διέξοδο. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην Αριστερά. Δυστυχώς, και ο κ. Βαρουφάκης είναι ένα περίεργο μόρφωμα, που είναι μνημονιακό και αυτό».

Ερωτηθείς αν θα πει «ναι» ή «όχι» σε περίπτωση που τον καλέσει είτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είτε η Έφη Αχτσιόγλου για συμμετοχή σε ένα νέο σχήμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν κάθετα αρνητικός: «Βεβαίως δεν θα σκεφτώ ένα νέο σχήμα. Είμαι απέναντί τους. Ο Τσακαλώτος είναι ο διώκτης μου το 2015. Συντάχθηκε τελείως με τον Τσίπρα στο να αποδεχθεί τη μνημονιακή επέλαση στη χώρα. Αυτός αποδέχθηκε τα δύο μνημόνια. Εμένα αυτοί οι άνθρωποι με έχουν τέσσερις φορές υπόδικο για τους πλειστηριασμούς και δεν έχουν πει κουβέντα για μένα».

Όσον αφορά, τέλος, τον Στέφανο Κασσελάκη και αν μπορεί να επιβιώσει, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «δεν θα επιβιώσει, γιατί δεν έχει ούτε την πολιτική εμπειρία ούτε τον προσανατολισμό. Ψάχνεται και θα ψάχνεται για πολύ καιρό για το τι είναι. Εκτιμώ ότι θα αλλάξει το όνομα και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα αυτά δεν φτιάχνονται στη λογική έρχομαι από την Αμερική για διακοπές και αναλαμβάνω την προεδρία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ