Πέμπτη 30.04.2026

Ο Πολάκης και οι ανεμβολίαστοι

Η νόσηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε πως είναι θετικός στον κορονοιό, οδήγησε όπως φαίνεται τον Παύλο Πολάκη σε μια νέα προσπάθεια στήριξης των ανεμβολίαστων, την ώρα που οι ειδικοί εξακολουθούν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη εμβολιασμών ειδικά ως προς την τρίτη δόση.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης με μια νέα ανάρτησή του αποτυπώνει ένα «ηθικό δίδαγμα» σύμφωνα με το οποίο «ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι αναποτελεσματικός αλλά και τοξικός» αφού όπως σημειώνει «όλοι νοσούν και μεταδίδουν»

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό ζητά να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην εργασία τους ενώ αφήνει και υπονοούμενα λέγοντας πως ο «covid 19 είναι εδώ όσο και αν το κρύβετε» χωρίς να αποσαφηνίζει τι ακριβώς εννοεί τη στιγμή που και η ενημέρωση συνεχίζεται κανονικά δείχνοντας μια αύξηση κρουσμάτων και οι επισημάνσεις των ειδικών, αν και η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία επισκίασε το θέμα σε επίπεδο επικαιρότητας.

Ο Παύλος Πολάκης λέει και ένα «περαστικά…» στο υστερόγραφο της ανάρτησής του. Δεν λέει σε ποιον απευθύνεται βέβαια αυτή η ευχή του. Επιλέγει στην ανάρτηση να δώσει ένα ακόμη μήνυμα στους ανεμβολίαστους εμμένοντας σε μια λογική που χαρακτηρίστηκε ως προσπάθεια να κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ το μάτι σε μια κατηγορία πολιτών που αρνείται να συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια να το λεγόμενο τείχος ανοσίας.

Πέραν αυτού όμως (και παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έσπευσε επισήμως να στηλιτεύσει τη στάση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα) ο Παύλος Πολάκης παρακάμπτει και όλα όσα τονίζουν οι ειδικοί (τους οποίους έχει κατά καιρούς αμφισβητήσει με τον γνωστό ακραίο τρόπο)ως προς την ανάγκη των εμβολιασμών.

Ειδικά ως προς το σημείο ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι στην πλειοψηφία τους νοσούν ελαφρά σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, δύσκολα οδηγούνται σε ΜΕΘ και ακόμη δυσκολότερα χάνουν τη ζωή τους.

Η νέα αυτή ταύτιση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων όπως επιχειρείται από τον Παύλο Πολάκη επαναφέρει στο προσκήνιο και τη συνολική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο της πανδημίας που σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί ότι συνεχίζεται. Άλλωστε ακόμη και ο Αλ. Μπουρλά έθεσε θέμα και τέταρτης δόσης τονίζοντας τη μικρή διάρκεια που έχουν τα εμβόλια ως προς την προστασία από τον κορονοϊό.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας 😐

https://www.liberal.gr

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ