Τρίτη 28.03.2023

Ο πόνος δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση

Γιατροί να περιγράφουν σε live σύνδεση την κατάσταση των σορών, κάμερες να ζουμάρουν στα πονεμένα μάτια των γονιών, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες με εικόνες από ψυγεία νεκροτομείων και πηχυαίοι τίτλοι με «αποκλειστικό» στις φωτογραφίες των αδικοχαμένων παιδιών.

Βέβαια, τα λάθη και οι υπερβολές δεν γίνονται μόνο από όσους μιλούν πολύ στα μαραθώνια δημοσιογραφικά αφιερώματα, γίνονται και από εκείνους που δεν μιλούν, αν και θα έπρεπε.

Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την τραγωδία που βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, δεν υπήρχε καμία δήλωση από την πλευρά του ΟΣΕ. Μέχρι που χθες το απόγευμα βγήκε μία ανακοίνωση 63 λέξεων: «Σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια. Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς, τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους, τους φίλους. Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία. Πλέον, το ελάχιστο που οφείλουμε είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη. Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο». Δηλαδή έπρεπε να περάσουν τόσες ώρες για να μην πουν τίποτα εκτός από το αυτονόητο;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ