Κυριακή 19.05.2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε θολά νερά

Οι ιδεολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους όταν άκουγαν ακροδεξιές κραυγές, πού να βρίσκονται τώρα, όταν ο πρόεδρός τους υιοθετεί ακριβώς την ίδια ρητορική;

 

Ο Κασσελάκης, που ακόμα δεν έχει καταθέσει το «πόθεν έσχες» του, για να μάθουν οι πολίτες τα ακριβή περιουσιακά του στοιχεία, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «κατέχει 40 σπίτια», παρά το γεγονός ότι όλες οι δηλώσεις του Μητσοτάκη έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις κρατικές Αρχές και επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Είναι φανερό ότι ο Κασσελάκης ψάχνει ψήφους από το χώρο της Ακροδεξιάς και από ένα τμήμα της κοινωνίας που θέλγεται από τον ακραίο λόγο, τις δημαγωγίες και τον φτηνό λαϊκισμό.

Προχθές, στην Πρέβεζα, ο ίδιος ξεπέρασε τον εαυτό του λέγοντας ότι «πατριδοκάπηλοι υπάρχουν πάρα πολλοί. Κάποιοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι συγκαλύπτουν εγκλήματα. Κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε τα χέρια μέσα στο Πάσχα, αλλά ψηφίζουν και συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Σύμφωνα με τον Κασσελάκη, κάποιοι υπουργοί είναι δολοφόνοι. Μόνο από κάποιους εκπροσώπους ακροδεξιών μορφωμάτων είχαμε ακούσει τέτοιους χαρακτηρισμούς και πιστεύαμε ότι όλα αυτά ανήκαν στο ταραγμένο παρελθόν της χώρας.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης, πήραν αποστάσεις από τη συγκεκριμένη δήλωση Κασσελάκη. Ο μόνος ο οποίος την ασπάσθηκε ήταν ο πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είχε διαγραφεί από τον Τσίπρα, όταν, εντός του Κοινοβουλίου, είχε χαρακτηρίσει δολοφόνους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μάλλον θα αισθάνεται πρωτοπόρος και δικαιωμένος.

Η εκπρόσωπος του κόμματος προσπάθησε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του Κασσελάκη, όμως αυτές δεν έγιναν ούτε εκ παραδρομής ούτε εν θερμώ. Κάθε του παρέμβαση διαπνέεται από έναν λαϊκισμό που θα έκανε τον Πολάκη να μοιάζει με μετριοπαθή πολιτικό.

Στην Ηγουμενίτσα κατήγγειλε το «ξεπούλημα» των λιμανιών, ξεχνώντας, βέβαια, ότι όλα τα λιμάνια της χώρας πέρασαν στο Υπερταμείο για 99 έτη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο τρίτο Μνημόνιο υπήρχε ρητή δέσμευση για ιδιωτικοποίησή τους.

Σε άλλη περιοδεία του, ζήτησε από τους πολίτες να «είναι μαζί του, όταν θα σπάσει αβγά», θυμίζοντας τον Βαρουφάκη, που τον Μάρτιο του 2015 ζητούσε από τον κόσμο «να τους στηρίξει, όταν θα γινόταν η ρήξη».

Ολα αυτά παραπέμπουν σε εποχές που κανείς δεν επιθυμεί να αναβιώσουν. Ο Κασσελάκης μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα «οπορτουνιστικό» σχήμα, χωρίς ιδεολογικά ή, πολύ περισσότερο, ηθικά αναχώματα. Σύμφωνα με τη ρητορική του, ο πρωθυπουργός είναι «ψεύτης», κάποιοι υπουργοί «σκοτώνουν παιδιά», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ ορισμένοι τάχα προβληματίζονται για την άνοδο της Ακροδεξιάς, όταν ο λόγος της κυριαρχεί εντός των τειχών.

Το «παράθυρο ευκαιρίας»

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στη συνέντευξή του στο liberal.gr, ήταν σαφής: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει το “παράθυρο ευκαιρίας” που διαθέτει με το χρέος της ρυθμισμένο για πολλά χρόνια, με αρκετά κεφάλαια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και με την περίοδο πολιτικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που διανύει. Επαφίεται αποκλειστικά σε εμάς να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, ούτως ώστε να βελτιωθεί η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, δηλαδή να μειώσουμε επιτέλους τις καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην αγορά εργασίας, ώστε οι επιχειρήσεις να βρίσκουν εργαζομένους με τις κατάλληλες δεξιότητες, και φυσικά να αρχίσει η Παιδεία μας να παράγει εργαζομένους τους οποίους να απορροφά η αγορά. Ταυτόχρονα με αυτά, πρέπει να πετυχαίνουμε κάθε χρόνο πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ. Αυτή είναι η απλή συνταγή», σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, που θεωρεί ότι υπάρχει ωριμότητα στον ελληνικό λαό για να μην ξαναμπούμε σε περιπέτειες.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ