Κυριακή 23.08.2026

´Ο τόπος´ το βιβλίο που μας προτείνει το βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ, σήμερα Κυριακή

Annie Ernaux, Ο τόπος, Μεταίχμιο

Nobel Λογοτεχνίας 2022
Η Annie Ernaux (Ανί Ερνό) με αφορμή την προσωπική της εμπειρία γράφει για όλα όσα συνδέουν αλλά και απομακρύνουν τους πατεράδες από τις κόρες αναλύοντας τι σημαίνει να χάνεις έναν γονιό, τα παιχνίδια που παίζει η μνήμη, τη σταδιακή αποξένωση ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών γενιών και κοινωνικών τάξεων. Καθώς περιγράφει τη ζωή του πατέρα της, συμφιλιώνεται με τον πρόσφατο θάνατό του και με ό,τι εκείνος της κληροδότησε το οποίο, όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά, «αναγκάστηκα να αποχωριστώ όταν μπήκα στον κόσμο των μορφωμένων αστών». (Από τον εκδότη)

«Όμορφη γραφή γεμάτη χάρη… Η Ερνό αξίζει και με το παραπάνω τη διεθνή της φήμη που ξεπερνάει όλο και περισσότερα σύνορα.» (New York Times)
«Ένα λαμπρό λογοτεχνικό επίτευγμα, που πάλλεται από συγκρατημένο συναίσθημα.» (Le Monde)
«Αριστούργημα… Σε κατακλύζει…» (Paris-Match)

«Στο υβριδικό εγχείρημά της, η λογοτεχνία συνδυάζεται ευρηματικά με την κοινωνιολογία σε μια προσπάθεια να ειπωθούν τα πράγματα με τ’ όνομά τους, χωρίς περιστροφές και /υπεκφυγές». (Νίκη Κώτσιου, bookpress.gr, 20/07/2020)

Θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ, Ερμού 19 στο 2251022891

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ