Τρίτη 16.04.2024

Οι δρόμοι του Agrigento πλημμύρισαν από τους ήχους της Λήμνου

Σε ένα από τα γνωστότερα, σπουδαιότερα και πλέον αναγνωρισμένα παγκοσμίως φεστιβάλ χορού στο Αγκριτζέντο της Σικελίας συμμετέχει το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου με τη στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και του Δήμου Λήμνου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τη Λήμνο, έπειτα από επίσημη πρόσκληση των διοργανωτών.

Από τις 9 έως τις 17 Μαρτίου 2024, 18 χορευτές της ομάδας του ΛτΕ , συνοδευόμενοι από 3 μουσικούς και το Δ.Σ. του ΛτΕ παρουσιάζουν την χορευτική, λαογραφική και μουσική παράδοση της Λήμνου στο 76ο κατά σειρά Mandorlo in Fiore – Sagra della Primavera. Την αποστολή συνοδεύει επίσης ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στη Λήμνο, κ. Κων/νος Δώρας.

Το φεστιβάλ του Αγκριτζέντο (Ακράγαντα) ξεκίνησε το 1934 από μια μικρή πόλη της περιοχής αρχικά ως τοπική γιορτή για τον ερχομό της άνοιξης και της συντελούμενης ανθοφορίας. Αργότερα μεταφέρθηκε στην πόλη του Αγκριτζέντο και από το 1953 απέκτησε διεθνή χαρακτήρα. Από τότε μέχρι σήμερα η φήμη του φεστιβάλ έχει εξαπλωθεί εκτός Ιταλίας και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ πολιτισμού, παράδοσης, και λαογραφίας στον κόσμο, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί δια ζώσης ή από τα ΜΜΕ τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου συμμετέχει σε μια σειρά από προγραμματισμένες εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν παρελάσεις και παραστάσεις σε υπαίθριους χώρους, στο θέατρο Palacongressi και στο Ναό της Ομόνοιας στην Κοιλάδα των Ναών, μαζί με συγκροτήματα από 21 χώρες (Αλβανία, Καμερούν, Κολομβία, Νότια Κορέα, Εκουαδόρ, Γεωργία, Ιαπωνία, Ινδία, Ιταλία, Λετονία, Βόρεια Μακεδονία, Μάλτα, Μεξικό , Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία και Ουκρανία).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ