Παρασκευή 01.03.2024

Οι κοριοί των άλλων

‘Ήταν άξια θαυμασμού τα αντανακλαστικά του Νίκου Φίλη, όταν ο υπουργός Μεταφορών ο Κ. Καραμανλής θέλησε να υπενθυμίσει, ότι επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσαν τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Σπύρο Σαγιά και τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Η ακοή του βέβαια , δεν συγκράτησε τα ονόματα Πιτσιόρλας και Σαγιάς, έστω και αν ο πρώτος ήταν (ένας) αριστερός σύντροφος επί χρόνια και ο δεύτερος γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και εις εκ των τριών ανθρώπων  που είχαν συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο, στα τέλη Ιανουαρίου του 2015. Οι άλλοι δυο, για την ιστορία, ήταν ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μπουρδούκλωσε ωραιότατα ο κ. Φίλης την ιστορία με τους κοριούς που είχαν βάλει στο δωμάτιο της Ντέλιας Βελκουλέσκου του ΔΝΤ στο Χίλτον και παρακολουθούσαν τις συνομιλίες της με τον Πωλ Τόμσεν. Υποστήριξε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να παρακολουθεί η ΕΥΠ τους «άλλους» ( σσ τροϊκανούς) αλλά και τον ίδιο για ασφάλεια! Δυστυχώς για την εκδοχή Φίλη, το 2016 όταν οι κοριοί ακούνε Βελκουλέσκου και Τόμσεν και κάποιοι διαρρέουν τις συνομιλίες τους, ο  Βαρουφάκης έχει ήδη αποπεμφθεί από τον Τσίπρα.

Τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και – ειδικά στη φάση εκείνη – η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ζορίζεται να αποδεχθεί τους όρους για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Η  διαρροή στα Wikileaks της υποκλαπείσας συνομιλίας, στόχευσε στο να φανεί πόσο αδίστακτο ήταν το ΔΝΤ και πόσο σθεναρή ήταν η αντίσταση της τότε κυβέρνησης. Σκηνοθετικά βλέποντας την, ταίριαζε γάντι με την αριστοτεχνική περιγραφή του Ευ. Βενιζέλου «υποχωρούσαν φωνάζοντας επίθεση».

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με Γιάννη Ρουμπάτη επικεφαλής, είχε αναλάβει να ελέγξει ποιος υπέκλεπτε τις συνομιλίες από το Χίλτον. Από τα σαλόνια που γινόντουσαν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το δωμάτιο της Βελκουλέσκου.  Η ΕΥΠ είχε αναλάβει να το ψάξει και να βγάλει πόρισμα! Δεν έχω εικόνα εάν ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 έχει επιστρέψει από την περιοδεία του σε Κούβα και Μεξικό, όπου προωθεί την Προοδευτική Διεθνή αλλά όταν γυρίσει, φαντάζομαι θα θελήσει να εξηγήσει όσα έχει γράψει αναλυτικά στο βιβλίο του.

Για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ εντός και εκτός Ελλάδας, τα στικάκια με την παράνομη καταγραφή, που έκανε ο ίδιος στο Eurogroup στη Ρίγα που κατέληξε στα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου – υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς και σε όλα τα μέλη του πολεμικού συμβουλίου που δεν ήταν υπουργοί, προκειμένου να τους πείσει ότι ο Ρουμπάτης έλεγε ψέματα στο Σαγιά και τον Παππά, ότι τα είχε βρει με τον Σόιμπλε για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αφαιρώντας  τις υπερβολές και τον ναρκισσισμό από το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου εκεί υπάρχει ο πρώτος  σκληρός πυρήνας του βασιλείου των υποκλοπών επί ΣΥΡΙΖΑ.

To be continued

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ