Παρασκευή 24.05.2024

Οι υπουργοί σκοτώνουν και ο Στέφανος ξεσκίζει

του Μανόλη Καψή

Επιτέλους η προεκλογική εκστρατεία παίρνει μπρος και ανεβάζει στροφές. Ανάβουν και τα αίματα. Εντάξει όχι όλων, υπάρχουν και οι κρυάδες του Μητσοτάκη ότι δεν είναι γκαντέμης που δεν το σχολιάζω. Όταν λέμε ότι ανάβουν τα αίματα εννοούμε κυρίως τα αίματα του Κασσελάκη, που θα ξεσκίσει όποιον τολμήσει να πειράξει τους υγειονομικούς που θέλουν να του ανοίξουν την καρδιά τους. Και ακόμα έχουμε σχεδόν 30 ημέρες έως τις εκλογές, ε; Μπορεί να δούμε και έκτροπα.

Τι ακριβώς εννοεί ο Στέφανος δεν ξέρω βέβαια, ούτε θέλω να μπούμε σε λεπτομέρειες, με καταλαβαίνετε υποθέτω, αλλά τουλάχιστον είναι αποφασιστικός. Και αν σας φαίνεται λίγο αιμοβόρος ξαφνικά ο πρόεδρος υπάρχει εξήγηση. Έχει να παλέψει με θηρία και είναι μόνος του. Τελείως μόνος του. Ακόμα και ο εξάδελφος Τσίπρας που θέλει να κάνει διεθνή καριέρα μαζί με τον Αρβανίτη, δεν χάνει ευκαιρία να του την πει. Ποιος, ο εξάδελφος. Ούτε καν ο Αρβανίτης που έχει συντάξει και ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου βρε αδελφέ, μαζί με τη Μαντάμ Σοφί που λέει και ο Πρετεντέρης. Ενώ αυτός, ο Στέφανος, μόνος.  Παλεύει μόνος απέναντι σε θηρία στην κυριολεξία. Αυτός και οι μπότηδες.

Εδώ ο πρόεδρος μας αποκάλυψε τι κάνουν οι υπουργοί όταν δεν κόβουν κορδέλες. Και μας αποκάλυψε ότι σκοτώνουν παιδιά. Και θα το αφήσει έτσι; Είναι τέτοιος άνθρωπος ο πρόεδρος; Οι άλλοι να σκοτώνουν παιδιά και αυτός να σιωπά; Δεν γίνεται. Τώρα βέβαια μετά η Κεχαγιά, η εκπρόσωπος ντε, μας μπέρδεψε. Μας είπε ότι παρεξηγήθηκε ο πρόεδρος. Ποια είναι όμως η παρεξήγηση δεν μας είπε.  Δεν σκοτώνουν οι υπουργοί παιδιά ή δεν σκοτώνουν συστηματικά τα παιδιά; Σκοτώνουν πού και πού δηλαδή, όταν δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Μυστήριο.

Το οποίο μυστήριο έγινε ακόμα μεγαλύτερο από την παρέμβαση του Αρη Louis Vuitton, που μας εξήγησε ότι ο πρόεδρος είπε κάτι σαν να λέμε ότι “το παγωτό σκοτώνει”. Το οποίο σημαίνει ότι η αμέλεια, οι υπουργοί και το παγωτό σκοτώνουν ή κάτι τέτοιο γιατί το άφησε λίγο φλου ο Αρης, όχι γιατί μόλις είχε ξυπνήσει και δεν είχε προλάβει να περάσει από το Κολωνακι για τον γνωστό εσπρέσο, αλλά επειδή αυτός ο άθλιος ο ‘Ακης Παυλόπουλος δεν τον άφησε να ολοκληρώσει. Τι περιμένεις όμως από τον Σκάι; Πού οι παλιοί καλοί καιροί του εμπάργκο και του Σκουρλέτη…

Αλλά το μήνυμα στον πρόεδρο – που στο μεταξύ είχε βρεθεί με τους ομογενείς στην Αλβανία γιατί ο άλλος εργαλειοποιεί τον Μπελέρη και αυτό δεν θα του περάσει φυσικά – ήταν σαφές. Ο Άρης μπορεί να είναι χρήσιμος, δεν διστάζει να εκτεθεί, δεν διστάζει να τσαλακωθεί (ο Άρης τσαλακωμένος, o mon dieu), ακόμα και να πει μπούρδες για να τον προστατεύσει. Δεν είναι λίγο. Τέτοιους συνεργάτες χρειάζεται ο πρόεδρος. Όχι σαν τους άλλους, που με την πρώτη ευκαιρία βγάζουν την ουρά τους έξω.

Για όσους αναρωτιούνται όμως τι συμβαίνει με τον κ. Κασσελάκη και πώς εξηγούνται οι απίθανες ατάκες ότι θα ξεσκίσει τους μεν και θα φάει ζωντανούς τους δε, ότι οι υπουργοί δολοφονούν παιδιά και ο Μητσοτάκης κύριος οίδε τι απεργάζεται εκτός από την εκμετάλλευση του ζώου από άνθρωπο – που και αυτό το σχολίασε και το καταδίκασε ο πρόεδρος προς μεγάλη ικανοποίηση της Φάρλι – υπάρχει εξήγηση. Σημειώστε ότι ενδιαμέσως ο πρόεδρος έχει βγει στη Δρούζα νομίζω, λίγο πριν επιστρέψει στον Λιάνγκα υποθέτω (για να την σπάσουν στον Κούγια υποψιάζομαι, αν και δεν έχω ατράνταχτα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία μου), όπου για μια ακόμα φορά μας αφηγήθηκε πώς αποκάλυψε στους γονείς του την σεξουαλική του κατεύθυνση, ειδικά στη μαμά του και πόσο έκλαψε και λοιπές σπαραξικάρδιες εκμυστηρεύσεις, ενώ σε άλλο μεσημεριανό δόθηκαν και μεταδόθηκαν οι προσκλήσεις του γάμου του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ στην Κρήτη, στα τέλη Αυγούστου αν δεν κάνω λάθος, όπου ένας άλλος συγγενής μας ενημέρωσε ότι θα έχει μόνο παραδοσιακά προϊόντα.  Αυτά μάλιστα, αυτά είναι τα σημαντικά..

Είμαι λίγο μπερδεμένος βέβαια, δεν ξέρω σε ποια εκπομπή ακριβώς ο πρόεδρος αποκάλυψε πώς ξυπνάει ευτυχισμένος με τη μουσούδα της Φάρλι πάνω στο πρόσωπό του, υπόσχομαι όμως σε νεότερο σημείωμα να το διευκρινίσω.

Εν πάση περιπτώσει, ο  πρόεδρος δεν κρύβει την προσωπική του ζωή – αυτό είναι το σημαντικό – είναι διαφανής και ανοιχτός και δεν κρύβεται και αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Για την τηλεθέαση φυσικά, για ποιον άλλον; Και θα εκμεταλλευτεί το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού μέχρι τέλους. Παράσταση που κόβει εισιτήρια δεν την κατεβάζεις, ό,τι και να λέει ο Κούγιας και ο κάθε Κούγιας. Εμείς αντίρρηση δεν έχουμε πάντως, κάθε ευτυχία ευχόμεθα από βάθους καρδίας.

Για όσους όμως, επαναλαμβάνω, αναρωτιούνται τι σημαίνουν και πώς ερμηνεύονται οι απίθανες δηλώσεις του κ. Κασσελάκη, ότι θα ξεσκίσει τους μεν και ότι οι υπουργοί σκοτώνουν παιδιά, υπάρχει εξήγηση. Και η εξήγηση είναι ότι ο κ. Κασσελάκης πετάει – στην κυριολεξία πετάει – χωρίς επίγνωση τέτοιες ακραίες εκφράσεις – εκφράσεις μίσους – στον δημόσιο διάλογο, πολύ απλά γιατί δεν έχει αντίληψη του περιβάλλοντος. Γιατί δεν έχει αντίληψη τι διακυβεύεται και ποιο είναι το context, για να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο πιο κοντά τις δικές του παραστάσεις.

Ο πρόεδρος Στέφανος αντιμετωπίζει τις εκλογές και την πολιτική αντιπαράθεση σαν ένα είδος καλλιστείων, ένα reality για να είμαστε πιο μοντέρνοι και πιο κοντά στην τηλεοπτική πραγματικότητα. Και σε ένα reality υπάρχει φυσικά και το ξεκατίνιασμα, είναι η κορύφωση του σόου, και ο νικητής είναι αυτός που διώχνει όλους τους άλλους. Η διαδικασία είναι μηδενικού αθροίσματος, ο θάνατός σου η ζωή μου. Ό,τι χάνει ο ένας, το κερδίζει ο άλλος.

Δεν συμβαίνει το ίδιο στην πολιτική, ή δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το ίδιο στην πολιτική. Δηλαδή ο πρόεδρος δεν αντιλαμβάνεται – λόγω έλλειψης πολιτικής κουλτούρας προφανώς ή και κουλτούρας γενικότερα υποψιάζομαι – ότι στην πολιτική οι αντίπαλοι συνυπάρχουν και συνεργάζονται, ακόμα και όταν διαφωνούν και συγκρούονται. Και η θεσμική λογική της δημοκρατίας απαιτεί τη συνεργασία, τη συναίνεση, τον σεβασμό του άλλου ακόμα και την ηπιότητα. Αλλιώς δεν λειτουργούν οι θεσμοί, όπως συμβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ, και η τοξική αντιπαράθεση και η βιαιότητα της σύγκρουσης οδηγεί σε έναν άτυπο εμφύλιο. Όπως αυτόν που ζήσαμε στα χρόνια της χρεοκοπίας, όταν οι μέχρι πρότινος σύντροφοι του κ. Κασσελάκη, ορισμένοι παραμένουν στο κόμμα του, κατηγορούσαν τους άλλους Έλληνες για προδότες.

Ας ελπίσουμε ότι όσο μεγάλη κι αν είναι η αγωνία του κ. Κασσελάκη να μαζέψει τις ψήφους των φανατικών, αυτών που εκφράζονται από το σύνθημα Μητσοτάκη γαμ@@, δεν θα επιστρέψουμε στο 2015, στους Γερμανοτσολιάδες και τους Αγανακτισμένους. Αν και ορισμένοι κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να συμβεί. Άλλωστε όπως θα του εξηγήσουν του προέδρου και οι ειδικοί του μεσαίου χώρου που συνωστίζονται στους διαδρόμους και την πίσω κουζίνα της Κουμουνδούρου, η ζημιά από τον φανατισμό στη δημοκρατία είναι μεγάλη, αλλά δεν αποδίδει πάντα εκλογικά. Και σίγουρα δεν είναι το χαρτί για να μαζέψεις τους κεντρώους ψηφοφόρους.

 

πηγή: capital

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ