Σάββατο 22.01.2022

Ομόφωνα αθώοι οι Μαρινάκης και άλλοι 27 κατηγορούμενοι

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τους 28 διαιτητές και ποδοσφαιρικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και τη φερόμενη ως συμμορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην εκφώνηση της απόφασης, η πρόεδρος του δικαστηρίου Αριστέα Τσαμαδιά ανακοίνωσε πως όλοι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι και κήρυξε τη λήξη μιας πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας που εκδίκασε μια υπόθεση που απασχόλησε επί σειρά ετών το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τις δύο κατηγορίες που κατά περίπτωση είχαν αποδοθεί στους κατηγορουμένους και αφορούσαν την πλημμεληματικού βαθμού σύσταση συμμορίας και το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων.

Ανάμεσα στους αθωωθέντες όπως προείπαμε είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, όπως ο Γιώργος Σαρρής, πρώην στελέχη της ΚΕΔ, ποδοσφαιριστές, πρώην παράγοντες της ομάδας της Βέροιας και του Ατρομήτου κ.α.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://meaculpa.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ