Κυριακή 25.07.2021

Όταν θέλουμε να τα παρουσιάσουμε “όπως μας συμφέρει”

Επί δύο ημέρες το portal δημοσίευε καταγγελίες πολιτών που διαμένουν στην περιοχή στα Τσαμάκια για τα γκράφιτι που έσβησαν τα μέλη της ΚΝΕ , ενώ παράλληλα υπήρχαν και διαξιφισμοί μεταξύ πολιτών και μελών της ΚΝΕ , ενώ καλέστηκε η αστυνομία για να απομακρύνει τα μέλη της ΚΝΕ την Παρασκευή.

Χθες στο 902 παρουσιάστηκε το εξής ρεπορτάζ :

Ένα καλλιτεχνικό αποτύπωμα του περάσματος του Διημέρου από τη Μυτιλήνη…

Ήταν μια ιδέα των μαθητών που συμμετέχουν στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο να φτιάξουν ένα γκράφιτι… Πολύ κοντά στον χώρο της κατασκήνωσης υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο κτίριο (το κτίριο της Ένωσης στο λιμάνι) και ο τοίχος ήταν ιδανικός για να γράψει τη δική του Ιστορία…

Με τον ίδιο φιλόξενο τρόπο που υποδέχτηκε ο κόσμος της Μυτιλήνης τους κατασκηνωτές, έτσι κι εκείνοι θέλησαν να αφήσουν ένα καλλιτεχνικό αποτύπωμα του περάσματος του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου από τη Μυτιλήνη. Το γκράφιτι ανέλαβαν καλλιτέχνες της ΚΝΕ και συνέβαλαν και μαθητές με το μεράκι και τον ενθουσιασμό τους, φτιάχνοντας το λογότυπο του Διημέρου, αναδεικνύοντας ότι «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

 

Συγγνώμη αλλά ας μη τα παρουσιάζουμε “όπως μας συμφέρει”..

Στο εγκαταλειμμένο κτίριο υπήρχε γκράφιτι από το 2014 από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, το οποίο το έσβησαν τα μέλη της ΚΝΕ, χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές και παράλληλα ήρθαν σε ρήξη με τους κατοίκους της πόλης.

Με φιλοξενία τους δέχθηκαν οι Μυτιληνιοί και στις αντιδράσεις για τα γκράφιτι , αντί να ζητήσουν συγγνώμη, έφτιαξαν ότι ήθελαν, “βάζοντας μαθητές μπροστά και καλά” για να κατευναστούν οι αντιδράσεις..

Συγγνώμη αλλά αγαπητά μέλη της ΚΝΕ, ευχαριστούμε που ήρθατε στο νησί μας και μας τιμήσατε, αλλά εδώ κάνατε φάουλ και αντί να ζητήσετε συγγνώμη, “σφυρίζετε κλέφτικα”..

¨Ο Πόπωτας”

#πισω_απο_τις_πορτες

ΥΓ: Μία συγγνώμη θα έλυνε όλο το θέμα.. Τόσο απλά..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ